Index

2004. július 11., vasárnap 8:34

Hat férfi bántalmazott egy zsidónak vélt fiatalasszonyt egy Párizs környéki elővárosi vonatban és filctollal horogkereszteket rajzolt a hasára. A hírek szerint a támadók “tévesen” hitték azt, hogy a nő zsidó.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!

Nyomtatható változat

h i r d e t é s

Hat férfi bántalmazott egy zsidónak vélt fiatalasszonyt egy Párizs környéki elővárosi vonatban és filctollal horogkereszteket rajzolt a hasára – adta hírül az MTI rendőrségi hírekre hivatkozva. A késekkel felfegyverzett, magrebi származású hat férfi először levágta a tizenhárom hónapos csecsemőjével együtt utazó 23 éves asszony haját, majd elszakították trikóját és nadrágját, és fekete filctollal három horogkeresztet rajzoltak a hasára.

“A XVI. kerületben csak zsidók laknak”

A támadók elvették a nő hátizsákját, amelyben a személyi iratai voltak. Ezek egyikében a Párizs előkelő negyedének számító XVI. kerületbeli lakcím szerepelt. A támadók ebből – tévesen – arra következtettek, hogy a nő zsidó. “A XVI. kerületben csak zsidók laknak” – kiáltott az egyikük, majd rátámadtak a fiatalasszonyra. Végül a gyermekkocsit felborítva az asszony táskájával távoztak, amelyben az iratain kívül bankkártyája és 200 euró készpénz is volt.

Az államfő a fajgyűlölő cselekedetek ellen szólított fel

A pénteki támadás ügyében a versailles-i bűnügyi rendőrség megindította az eljárást. Jacques Chirac francia államfő szombat este közleményben aggodalmát fejezte ki a történtek miatt és követelte: mindent tegyenek meg a tettesek kézre kerítése és megbüntetése érdekében. A francia államfő csütörtökön Chambon-sur-Lignonban szólította fel honfitársait a megújuló antiszemita és fajgyűlölő cselekedetek elleni szembeszállásra.

Comments are closed.