Forrás: Magyar Rádió

Hétvégi programajánló

2004. július 8., csütörtök 18:10

A Magyar Kultúra Lovagjainak III. Országos Találkozója – Túrkeve

III. Suttyomba Népzenei Fesztivál – Szarvas, Mezőtúr

II. . Nemzetközi Fazekastalálkozó- és Vásár – Mezőtúr

Július 9-11.

A Magyar Kultúra Lovagjainak III. Országos Találkozóját rendezik meg Túrkevén. A magyar kultúrának 221 lovagja van, valamennyien a kultúra és a tudomány területén alkottak maradandót. Több, mint egy tucat ország állampolgárai, magyarok és más nemzetiségűek egyaránt vannak közöttük. A Kultúra Lovagrendjének alkotmányát július 10-én a Kevi Maraton futói viszik Túrkevére. Ezen a napon rendezik meg a lovagi bált, majd 11-én délelőtt a Református Templomban az ünnepi istentisztelet után hangverseny zárja a találkozó programsorozatát. Információ: Tourinform Mezőtúr 56/550-637.

Július 9-10.

„Együtt a Kárpát-medencében” III. Suttyomba Népzenei Fesztivált rendeznek Gyomaendrőd, Szarvas és Mezőtúr településeken, melyen hazai és a szomszédos országokból érkező népzenei együttesek muzsikálnak. A nyitónap estéjén Suttyomba táncház várja a táncoslábúakat, szombaton viszont 16 órától az Apró Suttyók Bálja” ígérkezik látványos programnak. 19 órától magyar, rutén, roma, délszláv és zsidó népzene szól a népzenei fesztiválon Mezőtúron, a Közösségi Ház előtti téren. Információ: Tourinform Mezőtúr 56/550-637.

Július 10.

Mezőtúron rendezik meg a II. Nemzetközi Fazekastalálkozó- és Vásárt, melyen kizárólag zsűrizett termékek vásárolhatók. A rendezvény része a fazekasok szakmai találkozója. Ennek során konferenciát rendeznek Anyag és technika a kerámiaművességben” címmel, amelyen szó lesz a herendi porcelánról, az ókori kerámiakészítési technikákról valamint az őskori kerámiákról is. A fazekasok korongozóversenye 14 órakor kezdődik, 17 órakor pedig megnyílik a fazekaskiállítás a Városi Galériában. A fazekastalálkozón egész nap kirakodóvásár várja a látogatókat. A rendezvénnyel egyidőben indul a fazekastábor a Peresi-holtág partján lévő művésztelepen. Információ: Túri Fazekas Múzeum, 56/350-433, Tourinform Mezőtúr 56/550-637.

Július 10.

Keleti, nyugati Tánc és Egészségnapra várják a vendégeket a szolnoki Tiszaligeti Termálstrand- és Élményfürdőben. A programok 13 órakor kezdődnek. Lesz chi-kung bemutató, thai-chi, hastánc, láthatunk klasszikus és akrobatikus táncokat, lesz aqua-fitness gyerekeknek és szupernagyiknak.

Július 9 – 11.

Tiszafüreden ezen a hétvégén rendezik meg a már hagyományos Halasnapokat. A háromnapos programban a látványos halasnapi felvonulás mellett számos gyermek-, szórakoztató és sportprogramvalamint könnyűzenei koncert szerepel.

Információ. Tourinform Iroda Tel: 59/511-123

Részletes program

MR Szolnok

Comments are closed.