-viharos idôjárás

-Salom tárgyalásai-Bagac halasztás egy telep felszámolása kapcsán

A haifai és az asdódi kikötôben a viharos idôjárás miatt abba kellett hagyni a hajók fogadását, Haifán 8 méteres magasságot értek el hullámok. A rendkívüli idôjárás több területen az áramszolgáltatás szüneteihez is vezetett. A Golán fennsíkon havazás volt.

 

Éjjel katonák Ramallától Északra elôállítottak egy körözött terroristát. További hét palesztínt vezettek elô kihallgatásra.

 

Szilvan Salom külügyminiszter Davosban informálta Colin Powell  usa külügyminisztert az izraeli elôkészületekrôl a Hágai Nemzetközi Biróság tárgyalására az elválasztó fal tárgyában. Davosban Shalom találkozott  az ensz fôtitkárával Kofi Annanal is. Találkozójukon hangsúlyozta, hogy Izrael polgárai biztonságának védelmében építi az elválasztó falat. Kofi Anan bejelentette, hogy az ensz nem vesz részt a hágai bírósági procedúrában. Shalom a szíriai kérdésben azt nyilatkozta, hogy Izrael vizsgálja  Szadat szándékainak komolyságát, miután az nem válaszolt az izraeli államelnök, Moshe Kacav meghívására. Azt is kijelentette, hogy Izrael haljandó elôzetes feltételek nélkül megújítani a tárgyalásokat Szíriával.

 

A Bagac, a legfelsôb Izraeli Bíróság átmeneti döntést hozott a Hazon David nevû telep felszámolásával kapcsolatban. Egy sátorról van szó Kiryat Arba mellett, amiben nem laknak. A bíróság a telepek felszámolásával kapcsolatos elvi dönt’es meghozataláig haladékot adott.

 

1 sekel ma 46, 37 HUF, 0.22 USD, vagyis 4,45 sekel= 1 $

Ma idônként különösen felhôs viharos és szeles az idô Izraelben

 Galil 0-5, Haifa, Tel Aviv 9-15, Jeruzsálem: 2-7, Beer Sheva 8-15, Eilat 10-19

Comments are closed.