-eltemették a tegnapi terrorakció áldozatait

-vádirat palesztin terrorosták ellen

-rendôrségi terv a szervezett bûnözés ellen

-enyhülô idô, kevesebb esô

Ma eltemették a tegnapi erezi átkelônél lezajlott terrortámadás áldozatait.

Shaul Mofáz hadügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a terror elleni háború ellenére Izrael mindent elkövet, hogy a palesztín lakosság élete a rendes kerékvágásban follyék.

A Szamariai katonai bíróságon vádiratot adtak be a Fatah katonai részlegének két tagja ellen, mivél terrorakciókkal és öngyilkos terroristák küldésével gyanúsítják ôket.Rawin Saar, a Palesztin Autonóia külügyminisztere Koppenhágában helyénvalónak nevezte beszédében a tegnapi erzi öngyilkos terrorakciót, mivel az öngyilkos terroristanô megszállt területen katonák ellen követte el tettét. A dán külügyminiszter kérte a terrormerényletektôl való tartózkodást, mert lehetetlenné teszik am béke elérését a Közel-Keleten.

A rendôrség 3 milliárd sékelt kér a kormánytól a szervezett bûnözés elleni harcra. A rendôrség tervét a belbiztonsági miniszter ma bemutatta a miniszterelnöknek. Cahi Hanegbi miniszter szerint Sharon elégedett a tervvel, és a pénzügyminisztert a pénzügyi feltételek megteremtésére szólította fel. Aroniski a rendôrség vezetôje szerint a program lényege az együttmûködés a rendôrség, az Igazságügyi tárca és az adóhatóságok közt.

 

Ma idônként felszakadozott a felhôzet és ,kisütött a nap, de továbbra is hideg maradt az idô Izraelben,

Galil 5-7, Haifa, Tel Aviv 9-15, Jeruzsálem: 6-8, Beer Sheva 9-14, Eilat 10-19

 

Comments are closed.