– A területek közti elválasztó fal elleni tüntetôket állítottak elô

– Többszáz baloldali tüntetôt autóbuszokon feltartóztattak

– Schemben (Nabluszban) a megöltek három palesztínt

– Az egyiptomi repülôgépszerencsétlenségnek nincsenek túlélôi – baleset

-1 sekel=0.23 USD, 48.06 HUF

Mintegy 30 a területek közti elválasztó fal elleni tüntetôt elôállítottak rendôrségi vizsgálatra, miután elzárták az 5-ös számú Szamariai utat El Kana mellett. A rendôrség vízágyúkat alkalmazott, hogy eltávolítsa ôket az útról. Az út újra megnyílt a forgalom számára. Többszáz baloldali tüntetô tartott arra autóbuszokon, hogy az elválasztó fal elleni tüntessenek, de beszámolójuk szerint a hadsereg és a rendôrség megakadályozta útuk folytatását, mondván, hogy ez egy zárt katonai terület, mely csakis a telepesek közlekedését szolgálja. A tüntetôk állítása szerint a rendôrök erôszakot alkalmaztak velük szemben. A rendôrség tagadja a vádat.

Izraeli katonák Schemban (Nabluszban) a reggel megöltek három palesztínt, – számoltak be a palesztínok. A katonaság szerint ma reggel négy alkalommal lôttek a katonák palesztín célpontokra Schemben. Egyik alkalommal egy Molotov koktél dobóra lôttek, második alkalommal egy olyan palesztínre lôttek, aki úgy tûnt, hogy revolvert ránt elô, a harmadik alkalommal betponblokkok felé lôttek. A palesztínok beszámolója szerint ezzel az alkalommal lôttek mellbe egy 15 éves palesztín fiatalt, aki belehalt sérüléseibe, aki köveket dobott a házakról a katonaság járôre felé. A katonaság szerint olyan palesztínekre is lôttek, akik idôzített bombát próbáltak  elhelyezni, s ekkor azok megsérültek.

Kfar Darom mellett, a Gázai –övezetnél a katonaság feltartóztatott egy palesztín családot, akik terrortámadás elôkészítésének gyanújába kerültek. A nôket és a gyermekeket rövid idô múlva szabadon  engedték, de a férfiakat rendôrségi vizsgálatra szállították. A család lakóházában egyenruhákat és távcsöveket találtak.

A reggeli egyiptomi Sinai félsziget fölötti repülôgépszerencsétlenségnek úgy tûnik nincsenek túléli. A 148 utas többsége francia turista volt. Az eset az egyiptomi közlekedési minisztérium szerint baleset, nincs terrorcselekményre utaló nyom.

 

Az esô várhatóan erôsödni fog Északon, Jeruzsálemben szikrázó napsütés van

 

Egy sékel ma 0.23 amerikai dollárt és  48.06 forintot ér.

Comments are closed.