-Megegyezés a szakszervezet és a pénzügyminiszter közt

-A költségvetésrôl vasárnap fog dönteni a Kneszet

-A Munkapárt kampánya: “Kijönni a Gázai – övezetbôl pészachig”

-Biztonsági készültség terrortámadásoktól tartva

-Egy sékel = 0.23 US$ és  48.16HUF.

Tegnap megegyezés született a szakszervezettel folytatott tárgyalásokon. A megegyezés szerint nem lesznek 2004-ben további elbocsátások az állami dolgozók körében, csak ha a munkavállalók saját szándékuk alapján válnak meg hivataluktól. Az ekkor ôket megilletô nyugdíjak mértékében is hamarosan megegyezés születik, amit átadnak a pénzügyminiszternek és a Hisztadrut, az izraeli szakeszervezet vezetôjének. Pénzügyminisztériumi források üdvözlik, hogy a megegyezés értelmében a a hisztadrutnak nincs vétójoga a gazdaság szerkezetére vonatkozó kormánydöntésekkel szemben. Az egyezményt várhatóan vasárnak írják alá. Várhatóan hamarosan megyegyezésre jutnak a nyugdíjalapok kérdésével kapcsolatban is. 

A költségvetésrôl várhatóan szintén csak vasárnap fog dönteni a Kneszet.

Az Avoda, a Munkapárt kampányt indít, “Kijönni a Gázai – övezetbôl pészachig” címmel. A kampány keretében a párt aktivistái tiltakozó tüntetéseken lesznek az ország közlekedési csomópontjaiban. A kampány élén Juli Tamir Knesszet képviselô fog állni.

A hétvégén is folytatódik a biztonsági készültség terrortámadásoktól tartva. Vezetô biztonsági tényezô szerint a Palesztín Önkormányzat semmit sem tesz a terrorszervezetek ellen, és ha ez így fog folytatódni, a miniszterelnök végrehajtja az egyoldalú elszakadás programját.

 

Észak Izraelben esôzések várhatók, melyek estére megszûnnek, de hétfô éjjel újrakezdôdhetnek.

 

Egy sékel ma 0.23 amerikai dollárt és  48.16forintot ér.

Comments are closed.