-Újabb egyiptomi erôfeszítés tûzszünet elérésére.

-Washingtonban haragszanak a palesztin miniszterelnökre.

-A Golánon az építkezések mezôgazdaságiak, nem Szíriának üzenet.

-szavazás az állami költségvetésrôl a Knesszetben .

-Moshe Kazav a Sziriai kapcsolatokrol.

-Az izraeli tôzsde ma nem mûködött

-Az elôzô éjjel a benzin ára 1%-as csökkent.

-Egy sékel 0.23 USA $ és  47.33HUF 

Újabb egyiptomi erôfeszítés kezdôdött tûzszünet elérésére, és a politikai folyamatok újrakezdésére Izrael és a palesztínek közt. Mubarak elnök tanácsadóját egy Ramallai találkozóra küldte, hogy találkozzon a Palesztín Hatóság vezetôivel, s annak fejével, Yasser Arafattal.

Washingtonban haragszanak a palesztin miniszterelnökre, Abbu Ala, többek közt, mert kudarcot vallott a gyilkos merénylet kivizsgálásában, mely néhány héttel ezelött a Gázai övezetben amerikai diplomaták ellen zajlott.

Izrael megpróbálja ellensúlyozni a  negativ benyomást, amit a Golán fennsíkon tervezett építkezések meghirdetése okozott. Ártatlan mezôgazdasági tervekrôl van szó és nem Szíriánnka szánt üzenetrôl, – mondják Jeruzsálemben.

A Pénzügyi Bizottság felújította szavazását az állami költségvetésrôl a Knesszetben való második és harmadik elôterjesztés elôkészítéseként. Délután óta újabb találkozó zajlik a pénzügyminiszter és a Hisztadrut, a szakszervezet vezetôje között. A tárgyalások fô témája a nyugdíjalapok és a gazdaság szerkezete. A találkozó elött a szakszervezet megújította munkáját a kivételekrôl döntô bizottságban.

Az izraeli állemelnök Moshe Kazav a damaszkuszból érkezô, a politikai kapcsolatok felvételére szóló felhívások komoly vizsgálatára hívott fel.

 

Az izraeli tôzsde ma nem mûködött a szilveszter miatt.

Az elôzô éjjel a benzin ára 1%-as csökkent. De az éves összesítésekbôl az tûnik ki, hogy az utolsó 17 év viszonylatában 2003 –ban volt a legmagasabb.

 

Észak Izraelben délután esôzések kezdôdhetnek.

 

Egy sékel ma 0.23 Amerikai dollárt és  47.33forintot ért.

 

Comments are closed.