Forrás: Menedzsment Fórum

[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]

Gazdasági hírek

Vállalatvezetés

Marketing és PR

HR

E-business

Logisztika

Kontrolling

Minőség

Egyről kettőre

Archívum

Képzéscentrum

ÜZLETI NEGYED

Üzleti Negyed

Vállalkozói Negyed

Üzleti Etika

Eu pályázatok

Vállalatirányítási rendszerek

Deluxe

AJÁNLATUNK

Hírkereső

Időjárás

Programajánló

Filmklub

Autó

Fapados adatbázis

Az mfor.hu az MTE tagja:

Legyen az mfor.hu a kezdőlapom!

2005. október 19., szerda

Egymilliárd dollárt fektet be Indiában a Cisco

2005. október 19., szerda, 17:01

Az amerikai Cisco Systems számítástechnikai hálózati berendezés gyártó vállalat az elkövetkező három évben 1,1 milliárd dollárt fektet be indiai beruházásokba. Ebből 750 millió dollárt a kutatási és fejlesztési tevékenység finanszírozására fordít.

A Cisco jelenleg már több mint 1400 alkalmazottat foglalkoztat Indiában; Bangalore-ban egy globális kutató központot tart fenn – írta az MTI.

A Cisco idén áprilisban Magyarországon is felavatott egy új egységet, a Technológiai Támogató Központját. A centrum, amely a cég nemzetközi hálózatának részét képezi, félezer dolgozónak ad majd munkát, derül ki a Menedzsment Fórum korábbi tudósításából.

A társaság központi stratégiája részeként nagyfokú terjeszkedésbe fogott, amelyet elsősorban felvásárlásokkal hajt végre. „Az akvizíciók jól körvonalazható részei stratégiánknak: szinte minden három-négy hétben vásárolunk egy új céget, eddig 103 vállalkozást szippantottunk fel. Termékeink 70 százalékát saját kutatásfejlesztési tevékenységünk, 30 százalékát a megszerzett cégek munkái teszik ki” – nyilatkozta az mfor.hu-nak korábban Guido Jouret, a Cisco internetes üzleti megoldásokért felelős amerikai alelnöke.

„A technológiákon múlik, mely cégeket választjuk ki megvételre, de egyelőre nincsenek konkrét terveink a közép-kelet-európai régióval kapcsolatban. Az akvizíciók különböző ötletekből születnek, ügyfeleink vagy termékfejlesztő csoportunk javaslatára, de a konkurrencia mozgását figyelve is dönthetünk a terjeszkedésről” – tette hozzá. A cégnek léteznek egységei például az Egyesült Államokban, Izraelben, Skandináviában, de ezen kívül bárhol megjelenhetnek, mondta.

Menedzsment Fórum

Comments are closed.