Forrás: Hírtv

További befektetésekről tárgyalt Izraelben Medgyessy Péter azokkal az üzletemberekkel, akik már ma is meghatározó szereplői a magyarországi ingatlanpiacnak.

Medgyessy Péter részt vett és beszédet mondott hétfőn az Izraelben rendezett Herzliya konferencián. A január 20. és 23. között megrendezésre kerülő, a közel-keleti térség egyik legjelentősebb gazdasági és politikai tanácskozásán a magyar politikus a globális kihívásokról, az energiabiztonság, a vízellátás és az élelmiszer-ellátás biztonságának kérdéséről, valamint a jelzáloghitel-válság európai aspektusairól beszélt.

A volt kormányfő tárgyalásokat folytatott Stanley Fischerrel, az Izraeli Nemzeti Bank elnökével, találkozott Colette Avitallal, az izraeli parlament, a Knesszet alelnökével, valamint Tomi Lapid magyar származású politikussal is. Medgyessy Péter további magyarországi befektetési lehetőségekről tárgyalt a hazánkban már jelen lévő, a legmeghatározóbb izraeli üzletemberek közé tartozó Juli Oferrel és az ingatlanberuházásairól ismert Africa-Israel csoport vezetőségével.

A konferencián a volt miniszterelnök mellett felszólalt Simon Peresz izraeli államfő, Tzipi Livni izraeli külügyminiszter, José Maria Aznar, Spanyolország volt miniszterelnöke és William Cohen volt amerikai védelmi miniszter is – áll a kormányszóvivői iroda által kiadott közleményben.

Comments are closed.