Forrás: Híradó

Két éve fekszik kómában Saron

2008. január 4. 10:43

Izrael jelenlegi kormányfője, Ehud Olmert tovább akarja vinni elődje örökségét és hű akar maradni ahhoz az alapeszméhez, amely Saront vezérelte

Orvosai szerint nem romlott, de nem is javult Saron állapota 2006. január 4. óta. Azon a napon szállították kórházba az izraeli államférfit agyvérzéssel és szívelégtelenséggel, hat héttel azután, hogy először érte szélütés. Egy tel-avivi kórházban gondozzák.

Az egykori izraeli kormányfő, Ariel Saron két éve esett kómába. Azóta tisztéségét Ehud Olmert látja el, aki pénteken azt nyilatkozta, hogy „a változó realitások közepette is” hű akar maradni ahhoz az alapeszméhez, amely elődjét vezérelte egész életében.

Őrködni Izrael biztonságán, integrálni az új bevándorlókat, erősíteni Izrael zsidó jellegét és felkínálni az ország polgárainak a békés jövő perspektíváját – ebben foglalta össze a kormányfő elődjének örökségét, amelyet a maga számára is iránymutatónak tart.

„Már csaknem két éve töltöm be az ő tisztét, és bevallom, hogy nem teszem fel magamnak mindennap a kérdést: mit tenne ő az én helyemben” – írta ugyanakkor a Maarivhoz intézett levelében, amelyet pénteken, Saron kómába esésének 2. évfordulóján közölt az izraeli lap.

„Biztosra veszem, hogy ha lehetősége volna rá, azt mondaná: járd hittel a magad útját, vezesd Izrael népét” – olvasható a levélben.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.