ZSKF I. Maccabi Családi Sportnap

 

A Zsidó Közösségi Fórum a világ legnagyobb zsidó sportklubjának, a Maccabinak szakmai támogatásával rendezi meg a ZSKF I. Maccabi Családi Sportnapját. Magyarországon még soha nem rendeztek ilyen nagyszabású zsidó sporteseményt, ahol a sportversenyek mellett különféle családi és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A Sportnapot 2006. június 11-én, vasárnap reggel 10-től este 8-ig a Postás-MATÁV Sporttelepen (Budapest, XIV. ker. Róna u. 86-100.) tartják, ahova legalább 1000 embert várnak a szervezők.

A ZSKF I. Maccabi Családi Sportnap apropója, hogy idén 100 éves a MACCABI Vívó és Atlétikai Club. Ez alkalomból – az eseménnyel egy időben – nemzetközi kispályás foci bajnokságot is rendeznek, ahol a bolgár, holland, olasz, izraeli, szerb Maccabi csapatok vesznek részt, temészetesen a házigazda magyar Maccabi mellett.

A sportnapot a Zsidó Közösségi Fórum (ZSKF) rendezi. A 18 magyarországi zsidó szervezetet (?)lazán összefogó szerveződés célja, hogy a zsidó közösségünket nyitottabbá, sikeresebbé és vonzóbbá tegyék mindazok számára, akik eddig nem, vagy alig vettek részt a zsidó életben. A ZSKF másfél évvel ezelőtti megalakulása óta már több nagyszabású rendezvénnyel is hallatott magáról. 2005 novemberében három napos konferenciát szerveztek a magyarországi zsidóság helyzetéről, idén márciusban pedig egy Közel-Kelet konferenciával hívta fel magára a figyelmet a Zsidó Közösségi Fórum.

A ZSKF I. Maccabi Családi Sportnap szakmai szervezője a MACCABI Vívó és Atlétikai Club, amely jelenleg az egyetlen felvállaltan zsidó sportegyesület Magyarországon. A MACCABI VAC patinás, nagy múltú sport klub. Az 1906-ban Budapesten alakult egyesület tagja a – több mint 250 ezer sportolót magában foglaló – Maccabi Világszövetségnek. A kényszerű szünet után 1989-ben újraalakult sportegyesületnek ma is nyolc szakosztálya működik. Az egyesületben olyan neves sportemberek edzettek, mint az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, Szalai József sokszoros magyar bajnok tornász vagy a legendás sportriporter Szepesi György. A MACCABI-ban igazolt versenyző Farkas Ildikó középiskolás világbajnok tornász és S. Kovács Ádám világbajnoki ezüst- és EB bronzérmes karatéka.

A 100 éves évforduló megünneplését megtiszteli többek között Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, Székely Éva olimpia bajnok úszó, David Admon Izrael Állam nagykövete, dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke, Demszky Gábor főpolgármester, és Heisler András, a ZSKF kezdeményezője.

Az esemény pontos programját mellékelve olvashatja.

A ZSKF I. Maccabi Családi Sportnapja nyitott, ingyenes rendezvény, melyre minden érdeklődőt szívesen látunk. Amennyiben kérdése van, Olti Dávid szervező áll a rendelkezésére a 30 633-6237, 20 914-7434 telefonszámokon, valamint az [email protected] e-mail címen, vagy Nagy Ákos sajtókapcsolatokért felelős szervező a 06 20 966 40 22-es számon vagy az [email protected] e-mail címen.

További információkat a www.zskf.org, illetve a www.maccabi.hu oldalakon olvashatnak.

Postás-Matáv Sporttelep, XIV. Budapest, Róna u. 86-100.

Comments are closed.

Comments are closed.