Zongoraest a Kulturális Örökség Napjai keretében Holokauszt Emlékközpont Zsinagóga terében

 

Báll Dávid zongoraművész szólókoncertet ad a Nemzeti Kulturális Örökség Napjai keretében a Holokauszt Emlékközpont Zsinagóga terében (1093 Budapest, Páva utca 39.) 2007. szeptember 15-én, este hét órai kezdettel.

Báll Dávid zongoraművész fiatalkora ellenére több mint egy évtizede kápráztatja el a magyar és a nemzetközi közönséget. Művészi képzését a legkiválóbb tanároktól, művészektől kapta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és nemzetközi mesterkurzusokon Londonban, Bécsben. Báll Dávid eddigi pályafutása alatt nagysikerű koncerteket adott többek között Ausztriában, Japánban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Oroszországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában. Több világversenyen első helyezést ért el, így 2002-ben Baden bei Wienben a Bartók Béla Versenyről az I. helyezéssel, 2004-ben a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyről az I. helyezéssel és a különdíjjal tért haza. A fiatal zongoraművész repertoárjában a zongorairodalom jelentős része szerepel. Báll Dávid szólókoncertjein kívül Magyarország legrangosabb szimfonikus zenekaraival, a Magyar Telekom, a Szegedi és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral is több teltházas koncertet adott már.

A szeptemberi szólókoncerten felcsendül Beethoven: e-moll zongoraszonátája (op. 90) és C-dúr “Waldstein” szonátája (op. 53), Mendelssohn Dalok szöveg nélkül című műve (op. 19, op. 62), valamint az Izraelben élő Hajdú András szerzeménye, a Dalok a lepecsételt szobából.

(A koncerten résztvevők számára a műsor után az Emlékközpont ingyenes tárlatvezetést kínál a múzeum kiállításain. Jegyek augusztus 13-tól 2500 forintos áron kaphatók az ismert jegyirodákban, valamint július 24-től a [email protected] email-címen rendelhetők a szervezőknél.)

(2007. szeptember 15. 19:00 Holokauszt Emlékközpont (Budapest) – Báll Dávid zongorahangversenye)

Mazsihisz

Comments are closed.

Comments are closed.