Sokféleség – Bet Debora Budapesten

 

Budapesten, a Közép-európai Egyetem kerül megrendezésre a zsidó nők, aktivisták, kutatók és rabbinők negyedik európai konferenciája.

Forrás: Tűsarok

A „sokféleség” témaköre a diaszpórában élő zsidóság, és azon belül is kiváltképp a nők számára mindig kényes témának számított. Ennek ellenére, pozitív értelemben a „sokféleség” a nyitottságot jelenti a felelősségvállalásra. Az Esztertáska és a Közép-európai Egyetem Társadalmi Nemek Tanszékének közös szervezésében tartott négynapos konferencia, melynek egyik szervezője Pető Andrea, ezt a témát világítja meg. Arra keresi a választ, hogy hogyan kaphatnak nagyobb teret a nők az európai zsidó élet keretei között.

A konferencia, melyen az alábbi országok képviseltetik magukat: Amerika, Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Izrael, Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Magyarország, Olaszország, Svájc és Szerbia, azért is fontos esemény, mert Bet Debora konferenciát először rendeznek meg Kelet-Európában.

Számos kiváló előadó lesz jelen, mint például Alice Shalvi és Shulamit Reinharz. A konferencián való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A konferencia nyelve angol, tolmácsolást nem biztosítanak a szervezők.

Helyszín: Közép-európai Egyetem (CEU, Budapest V., Nádor u. 9.)

Gellner és Tóth István György termek

Dátum: 2006. augusztus 23., szerda – 2006. augusztus 27., vasárnap

Comments are closed.

Comments are closed.