Robert J. Auman Nobel-díjas közgazdász Budapesten!

 

Forrás: Mazsihisz

Az Ybl klub meghívására Budapestre látogató Robert J. Auman a 2005. év egyik Nobel díjas közgazdásza találkozik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőivel

Robert J. Aumann professzor budapesti tartózkodása alatt találkozik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőivel, ellátogat az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemre ahol talákozik prof. Schőner Alfréddal az egyetem rektorával, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárba, illetve megtekinti a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjteményt.

Robert J. Aumann ortodox zsidó tudós a Jeruzsálemi Héber Egyetem professzora, aki 2005-ben Thomas Schellinggel megosztva közgazdasági Nobel-díjat kapott. A díjat odaítélő bizottság szerint Schelling, és Aumann munkássága különös fontossággal bír a gazdasági ellentétek, és a politikai viszályok megoldása, a fegyverkezési verseny értelmezése, valamint a háború megakadályozására irányuló stratégia kidolgozása, és alkalmazása terén.

2007. október 25-én 18:00 órától „Kooperáció vagy konfliktus” címmel nyilvános előadást tart az Ybl Klubban (Budapest, V. ker. Károlyi Mihály u. 12.)

További információ: www.yblklub.hu

Mazsihisz news

Comments are closed.

Comments are closed.