Események betöltése

PECSA Hanuka Beit Habubot koncerttel

  • Ez az esemény elmúlt.
 

A Petõfi Csarnokkal közösen szervezett hanukai rendezvényen egy irodalmi összeállítást követõen a Budapest Klezmer Band, majd a Beit Habubot lép fel.Your browser is not able to display this multimedia content.(Ha nem látod a videót, telepítsd a Macromedia Flash lejátszót)

18.00 órától A Múlt és Jövõ kiadó legújabb kötetei kapcsán beszélgetéssel indul az este, ahol Ady Endrét és Avigdor Hameiri írásait Kézdy György, Hajnal Anna verseit Havas Judit és Domán István legújabb kötetébõl Hegedûs D. Géza fog felolvasni.

19.00 órától a Budapest Klezmer Band lép színpadra, Fekete Lászlóval, a Dohány utcai zsinagóga fõkántorával, majd 20.00 órakor kezdõdik a Beit Habubot koncertje.

A Beit Habubot jelenleg Izrael egyik legnépszerûbb rockzenekara. Zenéjükben az ismert rock mellett a hagyományos zsidó zenei hangzásvilág és a jazz elemeit is fellelhetjük. Dél-Amerika, Ausztrália, Japán és más turnéik után most elõször fognak Magyarországon koncertezni. Eddig két lemezük jelent meg, elsõ nagylemezük 10 hónapon át vezette az izraeli toplistát.

Az est fõvédnöke David Admon, Izrael Állam nagykövete, valamint Dr. Demszky Gábor Budapest fõpolgármestere és Weinek Leonárd a Zugló polgármestere is a meghívottak közt van.

További videók

PECSA

Comments are closed.

Comments are closed.