Kóser árubemutató a Károly körúton

 

Forrás: Emih

Az EMIH Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Kárpáti Szakértő és Tanácsadó Kft. az EMIH Károly-körút 18-20. szám alatti dísztermében a magyar élelmiszeripar történetében először szakmai konzultációval egybekötött kóser árubemutatót szervez

2005. augusztus 31-én 14:00-tól 18:30-ig.

Az ünnepélyes megnyitót követően Nógrádi Bálint az „Évezredes törvények alkalmazása a modern élelmiszeripari üzemben”- címmel tart előadást. Az ezt követő Árubemutató célja többek között, hogy megismertesse a magyar és európai kóser felvevőpiaccal a Magyarországon hivatalos kósersági engedéllyel gyártott, illetve forgalmazott késztermékeket és azokat a segédanyagokat, amelyekre más kóser üzemeknek is szükségük lehet. A fogyasztók a kiállított termékekről a bemutatón azt is megtudhatják, hogy Budapesten milyen üzletekben forgalmazzák az olyan kóser termékeket, mint például a Heinz ketchup-t, a Corny müzli szelet és a Sallatini vegyes ropogtatni való. A bemutatón megjelennek azok a termelők is, akik a kóser élelmiszer gyártásához megfelelő termelő kapacitással rendelkeznek, de a felvevő piac ismeretének hiányában még nem döntöttek a gyártás megkezdéséről.

Magyarország a kóser élelmiszerek előállításában kivételesen nagy hagyományokkal rendelkezik. Ezek igen szigorúan ellenőrzött, minőségi színvonalat képviselő, az eredeti jellegzetes ízeket megőrző, rendkívül igényes termékek. Hazánk csatlakozása az Európai Unióhoz szakszerű és szervezett fellépéssel a kóser élelmiszerek előállításának, fejlesztésének és forgalmazásának területén jó lehetőségeket teremthet. A tradicionális – szigorúan a Tóra alapján nyugvó – szabályozott és ellenőrzött kóser élelmiszerek gyártásával Kelet- és Nyugat-Európában új piaci szegmens megnyitását és megnyerését érheti el a magyar kóser élelmiszeripar. A vallási szempontok következetes betartása és a szakszerűség garantálása mellett a mai korszerű élelmiszerbiztonsági követelmények maximális megtartására törekedve jelentős üzletpolitikai célkitűzéseket tudunk megvalósítani, különös tekintettel az egyedülállóan komoly szakmai és vallási háttér biztosítására, valamint jelentős nemzetközi kapcsolatainkra.

EMIH Károly-körút 18-20

Comments are closed.

Comments are closed.