Jeffrey Siegel zongoraestje

  Mazsike
 

2006. szeptember 17-én este 7 órakor a Nagyfuvaros utcai zsinagógában (Budapest, VIII. ker. Nagyfuvaros u. 4.) A B’nai B’rith Budapest Páholy és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 5767-es zsinagógai évet köszöntő jótékonysági koncertje.

Forrás: Mazsike

Program

* Mendelssohn: Három dal szöveg nélkül
* Charles Alkan: Barcarolle, és Toccatina
* Darius Milhaud: Három brazil tánc
* Aaron Copland: Macska és egerek, Városunk, Rodeo-gyors tánc
* Leonard Bernstein: Két évforduló, Elmélkedés egy esküvőről (kiadatlan)
* George Gershwin: Két ének (zongoraátirat), Kék rapszódia

Jegyet rendelni a [email protected] e-mail címen, vagy hétköznap délutánonként a 311-6665-ös telefonszámon lehet.
Belépődíj: 1000 Ft, a teljes bevétel jótékony célra kerül felajánlásra.

„A jótékonyság a hétköznapok ünnepe”

Jeffrey Siegel amerikai zongoraművész virágzó nemzetközi karriert tudhat magáénak. Szóló előadóművészként olyan elismert zenekarokkal koncertezett, mint a Berlin Philharmonic, a London Symphony, a Moscow State Orchestra, a Stockholm Philharmonic, a New York Philharmonic, a Chicago Symphony, a Boston Symphony, a Philadelphia Orchestra, a japán NHK, valamint a milánói La Scala.

Koncertjein vezényel többek között Claudio Abbado, Pierre Boulez, Andrew Davis, Paavo Jarvi, James Levine, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Leonard Slatkin, Jurin Svetlanov, és David Zinman, de dolgozott a legendás hírű Solti Györggyel, Eugene Ormandyval, és Sir John Pritcharddal. Karmesterként és zongoristaként is fellépett a Pittsburgh Symphony, a Saint Louis Symphony, a Minnesota Orchestra, a Milwaukee Symphony, a St. Paul Chamber Orchestra, a Danish Radio Orchestra, a Toulouse Orchestra koncertjein. Az elmúlt 13 esztendőben Jeffrey Siegel az arizonai Mozart Fesztivál zeneigazgatójaként és karmestereként dolgozott.

Gershwin összes zongorára és nagyzenekarra írt darabjai lemezsorozatban jelentek meg, Leonard Slatkin vezényletével, Jeffrey Siegel és a Saint Louis Symphony előadásában. Felvételei között megtalálhatóak Rachmaninov zongoraversenyei és szóló zongoradarabjai, valamint Hindemith és Dutilleux szonátái.
A chicagoi zenészcsaládban született Jeffrey Siegel a Juilliard School-ban Rudolph Ganznál és Rosina Lhevinne-nél folytatta tanulmányait, Londonban pedig a magyar származású Kabos Ilona volt a mestere.
Jelenleg New Yorkban él feleségével és két gyermekével.

Belépődíj: 1000 Ft, a teljes bevételt jótékony célra ajánljuk fel.
Érdeklődni lehet a [email protected] e-mail címen, vagy munkaidőben a 311-6665-ös telefonszámon.

Nagyfuvaros utcai zsinagóga (Budapest, VIII. ker. Nagyfuvaros u. 4.)

Comments are closed.

Comments are closed.