Események betöltése

9jazz!/ feszt!/ a Sirályban

  • Ez az esemény elmúlt.
 

KARDOS NÉGYES + SZALÓKI ÁGI debut koncert

Együttes (na honnan?) fiatal zenészgenerációból. Kreativitás, műfaji nyitottság jellemzi zenéjüket, amelyben a popularitás és a zenei igényesség (uncsi már ezeket állandóan összeugrasztani) a jazzre jellemző nyitottsággal nyílt színen párosul. Repertoárjukban találunk filmzenék hangulatát idéző, szentimentálisabb hangvételű darabokat, dzsesszhez közelebb álló, akusztikus felfogású
számokat ezek mellett pedig erős népzenei, elsősorban délszláv, klezmer hatás is érződik a kompozíciókon.
Sajátos képek hozzá:
http://www.musiclandstudio.hu/galeria.php?id=9

A dalok szerzője a gitáros Kardos Dániel, aki idén végez a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazztan-szakán. Számos zenekarban közreműködött már, legutóbb a Tin-Tin Quartet-ben játszott, de gitározik Sub Bass Monster-nél és a Folkesztrá-ban. A tavalyi és az idei filmszemlén bemutatott filmek közül többnek zeneszerzője.

Szalóki Ági 17 évesen kezdett színpadon énekelni. Salamon Bea, a Méta együttes prímása ajánlásával került Korom Attila zenekarába. Nem sokkal később a népzenegyűjtő Kallós Zoltán hívta fel a figyelmet a fiatal énekesre. Ági az Ökrös együttes énekelt, számos sikeres koncerten, bizonyított az Egyesült Államoktól Olaszországon át Kínáig. A főként erdélyi vonószenét játszó zenekar tagjai a 70-es évek végétől járták Erdélyt, ahol a legnagyobb muzsikus mesterektől tanultak. A Besh’o’drom zenekar megjelenésekor új színt hozott a magyar zenei életbe, legendás klubkoncertjeit ma is sokan emlegetik. A zenekar később nemzetközi karriert futott be, Európa csaknem minden országának visszatérő vendégei. 2004-es kanadai turnéjuk egyik állomása a Montreáli Jazzfesztivál volt, itt 35 ezer ember előtt játszottak nagy sikert aratva.

AZUMA KLÁN

Saját szerzeményeket játszó együttes. A zenészek más és más világból hozott jazzes, népies, rockos, motívumokat szabadon, ösztönösen kialakított spontán elemeket adnak elő. Kritikusok, és saját bevallásuk szerint is keveset törődnek a törvényszerűségekkel, zenéjük mégis egységes benyomást kelt. A koncepció alkalmazkodásban, figyelemben és az összhangban rejlik. A zenekar 2004 -es év végén alakult, Mogyoró Kornél ötlete alapján.

Comments are closed.

Comments are closed.