Forrás: HETEK

A izraeli biztonsági erők kedden egy öt kilogramm robbanóanyaggal töltött övet találtak egy jármű belsejében a Jeruzsálem-Tel-Aviv közötti autópályán, véget vetve ezzel a tervezett öngyilkos merénylet megakadályozásáért folyó heves hajszának.

A merénylet veszélyét jelző rendkívüli riasztás fokozott cselekvést igényelt a biztonsági erők részéről, akik úttorlaszokat állítottak fel Jeruzsálemben, és a fővárost Tel-Avivval összekötő autópályán. A helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint azon a környéken, ahol a járművet megállították eluralkodott a pánikhangulat.

„Egy rettentő dugóban találtam magam. Azt hittem, baleset történt – meséli Gadi Alfasi – Hirtelen öt-hat rendőrtisztet láttam, megtöltött fegyverekkel, amint egy járművet rohamoznak meg, majd a terroristákat, ahogy felemelt kézzel előjönnek.”

A rendőrség szerint a bombát egy központi fekvésű izraeli célpontra tervezték. A megállított járműben tíz palesztin utazott, akiket kikérdezés céljából őrizetbe vettek. Az autót csak egy rendőrségi helikoptert is igénylő üldözés után sikerült megállítani. A merényletet valószínűleg egy Iszlám Dzsihád terrorszervezet egyik sejtje akarta véghez vinni.

Comments are closed.