Oktatás


Hannah Arendt Egyesület


A Hannah Arendt Egyesület non-profit szervezet. Célja olyan tananyagok bevezetése az iskolai oktatásba, amelyek a rasszizmus, az előítéletesség és a csoportközi erőszak elutasítására, az emberi jogok tiszteletben tartására, az állampolgári felelősség tudatos váltatására és a multikultúrális gondolkodásmód kialakítására ösztönzik a diákokat.

Zsidó Tudományok Szabadegyeteme


Az utóbbi időben egyre nagyobb az igény Magyarországon olyan tanfolyamokra, előadásokra, szemináriumokra, melyek a zsidó tudományokat és hagyományt első kézből mutatják meg zsidó és nem zsidó laikusoknak.

Amerikai Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola


Amikor lehetővé vált különböző célú és fenntartású iskolák létesítése: régi álmunk teljesült az ortodox szellemiségű zsidó családoknak, hiszen sok magyar, amerikai, kanadai és izraeli közösség erkölcsi és anyagi támogatásával megalakulhatott a 13 éve működő AMERIKAI ALAPÁTVÁNYI ISKOLA.

Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem


Rabbinikus Tudományok

Lauder Javne Zsidó közösségi iskola és Óvoda


A "Lauder"-t a Világi Zsidó Iskola Alapítvány hívta életre 1990-ben. Az alapítvány célja olyan iskola létrehozása, amely biztosítja az egyetemes, ezen belül hangsúlyozottan a magyar és