Kultúra


Rádió Zs - Zsidó Közösségi Rádió


A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza műsorát. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Kabbala


A kabbala ókori eredetű zsidó misztikus tudomány, titkos bölcsesség, amelynek segítségével az ember közelebb kerülhet Istenhez, de jobban megértheti a világot és önmagát is.

Gólem Színház


A Gólem elsősorban színház. Hasonlóan bármely más művészhez vagy művészeti alkotó közösséghez a Gólem azon fáradozik, hogy a világot jobbá tegye. Másodsorban zsidó. Élet, halál, szeretet, gyűlölet, szerelem és bosszú vonulnak keresztül a színpadon, miközben egy vallásra, kultúrára, népre, szemléletre vagy mindezekre reflektálnak.

Áldozat - engesztelés


A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Zsidó Múzeum immár második alkalommal rendez kortárs képzőművészeti kiállítást. A kiállítás 2005 februárjában Áldozat - engesztelés címmel kerül megrendezésre, az áldozathoz és az engeszteléshez kapcsolódó gondolatokat dolgozza fel.

Zsidó Fesztivál - Geocaching


A geocaching játék

Zsidó Múzeum és Levéltár


A Magyar Zsidó Múzeum feladata a Magyarországon régóta honos zsidóság múltjának őrzése, történeti, vallási és kultúrtörténeti emlékeinek gyűjtése, rendszerezése és bemutatása.