Forrás: Index

Lássuk a tényeket: az elvárásokat pofátlanul alulmúlva, 18 magyar katona stabilizál jelenleg Irakban, profi katonák, jó pénzért dolgoznak, ráadásul nem is szunnita felvonulásokat kell biztosítaniuk, hanem kiképzőfeladatokat látnak el.

Már az gyanús volt, hogy idén karácsonykor, népszerűségi indexével a béka segge alatt a kormány nem rendelte haza „karácsonyra” a magyar katonákat, mint múltkor, hiszen a magyar közvélemény – legalábbis a parlamenti pártok szerint – 150 éve mit sem változott: „magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a” külföldieket vigyék el tőlünk.” (kivéve, ha már az oroszok itt vannak, akkor jöhetnek.)

Teljesen érthető hát, hogy miért kell másfél tucat katonáért a magyar televíziózás nagyágyúit egészen Irakig repíteni, de ennél sokkal többről, Szekeres Imréről van szó, aki ugyan az ötletekből kifogyhatatlan, ha az MSZP sűrűjébe mindenféle társadalmi réteget összefogó – zsidó-keresztény-animebuzi – néppárttá alakításáról van szó, de mégiscsak egy olyan ország honvédelmi minisztere ő, amely katonáinak német helikoptereket kell stoppolniuk, ha helyet akarnak változtatni.

Van miből táplálkoznia a feltűnési vágynak, hiszen létszámilag, ugye, nem túlzunk, ha azt állítjuk, Antal Attila BKV-vezér ellenőrei elegen volnának ahhoz, hogy eltángálják a magyar honvédséget, és akkor az autópálya-felügyelők seregéről még nem is beszéltünk.

A humorista Fábry meghívását ezért – mind szakmailag, mind emberileg – jó ötletnek tartjuk, hiszen vicc az egész (reméljük, a melegben bedöglő páncélozott szállítójárművekről és az öreg T-72-eseinkről is lesz szó a dizájncenterben), attól azonban előre rettegünk, hogy a különösen érzékeny Friderikusz séróját, hogyan kócolja össze a sivatagi szél, amitől aztán drámai, szemet párásító riport készül majd az ATV nézőinek, és mindenkinek, aki ezt az egészet szereti.

Ami viszont sehogysem akar összeállni: miért nem csöcsös macákkal, énekessel, show-val kedveskedik a katonáknak Szekeres, ahogy az a nálunk fejlettebb hadi kultúrával rendelkező országokban – pl. az USA-ban – szokás. Kelemen Anna? A Playboy-nyuszik? Esetleg Medveczky Ilona? Gáspár Laci, a Mystery Gang? Senkinek nem jutott eszébe? Erős a gyanúnk, hogy itt nem a katonák fognak jól járni, hanem az MSZP sűrűjébe tévedt miniszter.

Comments are closed.