Forrás: Népszava

A Sorstalanság és Mundruczó Kornél Johanna című filmje szerepel Kenyeres Bálint Before Dawn című filmjével együtt az augusztus 17-én kezdődő Edinburgh-i Filmfesztiválon. A fesztiválnak hivatalos versenyprogramja nincs, ám számos díjat nyerhetnek a bemutatott alkotások, köztük a Guardian rendezői díját és a legjobb rövidfilm UIP díját is. Az Egyesült Királyság 1947-ben alapított fesztiválján a Lost and Found című filmet is műsorra tűzik, a hat epizódból álló szkeccsfilm egyik történetét Mundruczó Kornél készítette el Rövid ideig tartó csend címmel. (Népszava)

Ünnepi jam session

Augusztus 20-án 18 és 20 óra között három dzsessz-zenekart is hallhat a közönség a Művészet Palotája elötti tereken, illetve az előcsarnokban. Fellép a Pege Quartett, a Sárik Trió és a Sramkó Trió. Majd 20 órától 21-ig Big Band koncertre kerül sor a Határőrség Zenekarával. Az estet a tűzijáték után hallható – kb. 22 óra – Black II Black együttes zárja. A koncertekre a belépés ingyenes. (Népszava)

Fantastic 6 a Millenárison

Első ízben lesz multikultúrális rendezvény a Millenáris Park és Fogadóban augusztus 19-én Fantastic 6 Fesztivál néven. A rendezvény – az igényes, érdekes zenei kínálaton kívül – lehetőséget kíván biztosítani a kelet-európai régió természeti, kulturális és művészeti értékeinek bemutatására. A magyar zenei palettát fogja színesíteni többek közt az Ez a divat együttes, a DJ páros Keyser és Shuriken és az angol Good Lookinghoz szerződött Marcel. A külföldiek közül érdemes megemlíteni a horvát Eddy meets Yannah-t és a lengyel Innocent Sorcerers-t. A belépés minden programra díjtalan. (Népszava)

Hernádi Gyula temetése

Hernádi Gyula Kossuth- és József Attila-díjas író temetése augusztus 23-án, 14.15 órakor lesz Budapesten, a Farkasréti temetőben. Hernádi Gyula életének 79. évében, július 20-án hunyt el; az írót a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti. (Népszava)

Comments are closed.