Forrás: Index

Index

A Vér és Becsület, a Magyar Jövő Csoport és a 64 vármegye volt a főszereplője annak a magyar politikai helyzetet bemutató egyórás filmnek, amelyet az al-Dzsazira készített és mutatott be a napokban. A Népszabadság írása szerint a katari tévések Bácsfi Diánának szentelték a legtöbb időt, aki többek között a dzsihádot és Hitlert éltette.

A magyar idő szerint péntek hajnalban sugárzott műsor az Új pártok Magyarországon címet viselte, ám a filmben ezek közül csak olyan csoportok jelentek meg, mint a Magyar Jövő Csoport, a 64 vármegye, a Vér és Becsület, a Hun Szövetség, illetve a Magyar Igazság és Élet Pártjának ifjúsági tagozata – írta a Népszabadság.

Szálasi sírjánál

Az egyórányi riportműsorban a lap ismertetése szerint Bácsfi Diána kivételével nem tüntették fel a megszólalók nevét. Bár valamennyien korlátozás nélkül ismertethették ideológiai és stratégiai elképzeléseiket. Voltak, akik nyíltan éltették Hitlert, a fasizmust és Szálasit, akinek állítólagos – Lukács Ferenc néven feltüntetett – sírjához elvitték az arab forgatócsoportot is.

Az SZDSZ-hatás

A riportfilmben Bácsfi Diána kapta a legtöbb szót. Elmondta, hogy céljuk a párttá alakulás, éltette Hitler és Szálasi eszméit, valamint dicsérte a muzulmánok szent háborúját, a dzsihádot, amely – állította – sok szempontból hasonlít a nemzetiszocialista eszmékhez. Az említett szervezetek szószólói beszéltek a magyarországi politikai helyzetről, arról, hogy „a zsidó lobbi káros tevékenysége érezhető az egész társadalomban”. Különösen károsnak nyilvánították az SZDSZ hatását, amelynek célja a „magyar oktatás stabilitásának szétverése”.

Az al-Dzsazira riportfilmje Magyarországon készült, nem szinkronizálták, csupán arab nyelvű feliratozással látták el a megszólalók magyar nyelvű nyilatkozatait.

Comments are closed.