Forrás: Index

Joó Gábor

Bemutatkozik a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein Chanoch Nissany, a Minardi negyvenkét éves tesztpilótája. Az izraeli-magyar kettős állampolgár lesz a legidősebb a mezőnyben. A Minardi jelenlegi tesztpilótája, Chanoch Nissany indul a csapat színeiben a Magyar Nagydíj hétvégéjének két pénteki szabadedzésén.

Schumacher már csak a második

Chanoch Nissany Bemutatkozása két okból különleges: az izraeli-magyar versenyző első alkalommal szerepel Forma-1-es hétvégén, illetve ő lesz a legidősebb pilóta a pályán, pénteken tölti be negyvenkettedik évét. Michael Schumacher így a második helyre szorul, ő még csak harminchat.

A Magyarországon élő kettős állampolgár üzletember az idei szezon elején szerződött a Minardihoz. Eddig privát gyakorlásokon vett részt, a pénteki lesz az éles bemutatkozása.

Volt 58 éves pilóta is

Életkora miatt különösen öregnek tűnik, de az F1 történelmében bőven találunk nála korosabb versenyzőket. A legöregebb futam résztvevő az F1-ben Louis Chiron volt, aki ötvennyolc évesen ült volánhoz.

A világbajnoki pontversenyt jelenleg vezető Fernando Alonso szintén pénteken ünnepli születésnapját – a huszonnegyediket.

Comments are closed.