Forrás: Emih

Budapesttől – Jeruzsálemig

Két hét vendéghallgatás a Pesti Jesivában Budapesten és a jeruzsálemi Mayanot Jesivában Izraelben

2005. június 26. és július 13. között

A jelentkezők a program első hetében bekapcsolódnak a Jesiva budapesti intenzív, napi nyolcórás tanmenetébe és az eredeti szövegből tanulmányozzák majd a Talmudot, Bibliát és zsidó filozófiát. A következő tíz napban a hallgatók a Jesiva egész stábjával átköltöznek egy jeruzsálemi jesivába, ahol a tanulás mellett a Szentföld nevesebb helyeire is ellátogatnak: Óváros, Siratófal, Jehuda sivatag, Tel Aviv, Holt-tenger, Cfát, Meron, Golan, Sa”ar vízesés, Akkó és még sok szép és érdekes hely.

A két és fél hetes programnak a célja a hallgatókat bevezetni a jesivai tanulmányokba és kóstolót adni nekik a jesivai életről Budapesten és Izraelben. Budapesten a tanulás és az étkezés a Pesti Jesivában (VI. Vasvári Pál utca 5.) történik, majd Izraelben több helyszínen is, de az idő nagyobbik részében a jeruzsálemi Mayanot jesivában.

Jelentkezz most! Ha 17 és 30 év közötti zsidó férfi vagy, jelentkezz a 268-0183-as telefonszámon, vagy személyesen a rabbinál az V. Károly krt. 20-ban. Részvételi díj: 35.000,-Ft

Comments are closed.