Sófár Egyesület - A civil kurázsi életre kel!


Sófár Média - a független zsidó hírportál

A független zsidó hírportál 2003. júniusa óta üzemel. Egyedülállóan fejlett technológiánknak köszönhetően hatalmas információtömeget tálalunk látogatóink számára, gondosan rendszerezett formában, soktízezer (!) oldalon.

Percrekész. JNA24 médiafigyelőnk napi 24 órában ontja a magyar nyelvű média zsidósággal, Izraellel foglalkozó híreit. Eseménynaptárunk a vallási információkon túlmenően, az ország összes, zsidó vonatkozású rendezvényéről is hírt ad. Minden hajnalban sok száz címre juttatjuk el a legfrissebb hírekkel, információkkal, programajánlatokkal degeszre tömött napi hírlevelünket.

Átfogó. Olvasószobánk, lexikonunk és enciklopédiánk a háttér-információk, könyvek, esszék, történelmi dokumentumok kifogyhatatlan tárhaza. Csak néhány példa: zsidónegyed dosszié, zsidó kisebbség dosszié, az összes zsidótörvény 1796 óta, vagy éppen Herzl: A Zsidó-Állam című könyve. Galériánkon fotóalbumok tucatjait állítjuk össze folyamatosan. Tájolónk a zsidósággal foglalkozó hazai és külföldi weboldalak páratlan kiindulópontja.

Személyes. Regisztrált tagjaink internetes naplókat (blog) vezetnek, magánlevelezést folytatnak, fórumunkon szabadon vitatkoznak.

A független zsidó hírportál internetes címe:
http://www.sofar.hu

Sófárgó - a zsidó társ- és társaságkereső

A Sófárgó a legújabb, magyar nyelvű zsidó társ- és társaságkereső szolgáltatás. Gyorsan gyarapodó közösségünkben barátokra, beszélgető- és levelezőtársakra lelsz, s előbb-utóbb talán a párod is felbukkan közöttünk. Zártkörű fórumunkban felszabadultan társaloghatsz bármilyen témáról, közösségi információkhoz juthatsz, nyelvi játékokban vehetsz részt, megoszthatod problémáidat másokkal.

2005. novembere óta több százan csatlakoztak hozzánk, nemcsak az ország különböző tájairól, hanem külföldről is. Sokan máris társra leltek, mások csak társaságra vágynak. A Sófárgón minden korosztályban nagy a nyüzsgés.

A Sófárgó más. Kifinomult keresőrendszerünk mellett további, hatékony szolgáltatásokkal is segítjük a kapcsolatteremtést. Fokozottan ügyelünk az anonimitásra, a magánlevelezést titkosító algoritmussal kódoljuk, így abba még a rendszergazdák sem tekinthetnek bele. A Sófárgón nincsenek hirdetések.

Nem csak az interneten. A való világban is elindítottuk a Sófár Klubot, melynek a Bálint Zsidó Közösségi Ház ad barátságos, meleg otthont. Az első néhány, kísérleti találkozó sikerén felbuzdulva megújult, gazdag kínálattal folytatjuk programjainkat az őszi idényben.

A zsidó társ- és társaságkereső internetes címe: http://www.sofargo.com

Rádió Zs - a zsidó közösségi rádió

A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza kísérleti adását az interneten. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Heti 168 órás műsorrendünk rugalmasan alkalmazkodó szerkezetben teszi lehetővé minden zsidó szervezet, intézmény, közösség, média számára, hogy autonóm módon megmutassa magát a többiek, és a nagynyilvánosság előtt.

A rádió technikai feltételeit a Sófár Egyesület biztosítja saját erőből, semmiféle külső támogatást nem veszünk igénybe. A rádió napi 24 órában, automatikus ütemezéssel szór műsort jelenleg az Interneten, és a jövőben remélhetőleg földi frekvencián is fogható lesz.

Technikai megvalósításunk lehetővé teszi, hogy a műsor a világ minden internetes kapcsolattal és hangkártyával rendelkező számítógépén, sőt korszerű PDA-kon, mobiltelefonokon is hallgatható legyen. A Föld bármely pontján földi vagy műholdas adó is bármikor rákapcsolható a rendszerre, így hagyományos és szatellit vevőkészülékekkel is foghatóvá válik a műsor.

A zsidó közösségi rádió internetes címe: http://www.radiozs.com

Kósernyolcad - az élő, élhető zsidónegyedért

Sétáltál mostanában a zsidónegyedben? Látod, mit történik? Érted, mi történik? Érted történik?

Az elodázhatatlan rehabilitáció „melléktermékeként” végképp megsemmisül a zsidó kulturális örökség fizikai bázisa. Nem egyszerűen lerobbant, ócska házakat dózerolnak le, hanem spontán lakosságcserével, cinikus politikai felelőtlenséggel tüntetik el innen a zsidó hagyományőrzés utolsó nyomait is. A zsidónegyed rohamtempóban alakul át túlzsúfolt, jellegtelen alvóvárossá, ahol a lakóparkok között céltalanul magasodó nagyzsinagógák mellett legfeljebb egy-egy emléktábla őrzi majd a valaha itt élt zsidók emlékét.

A romokon azonban vadvirágként tenyészik a 21. századi zsidó szubkultúra. A romkocsmák népe még egy jót bulizik utoljára, mielőtt lebontják a fejük fölül az utolsó, romkocsmának otthont adó, lakatlan bérkaszárnyát is.

A Sófár Egyesület aláírásgyűjtést kezdeményez azért, hogy a zsidónegyednek legalább egy parányi területe, a három nagyzsinagóga által határolt régi Pesti Zsidó Háromszög újjáéledhessen. Adjunk esélyt a fiataloknak, hogy ez a spontán kialakult, alternatív zsidó kultúra új élettel tölthesse meg azt a helyet, ahol szüleink, nagyszüleink valaha éltek, dolgoztak, szórakoztak és szerettek. A Kósernyolcad koncepció alapján ez talán, most még utoljára valóra válhat.

A projekt internetes címe: http://www.sofar.hu/kosernyolcad


Sok a duma?
Mi tettekkel bizonyítunk!

2006.06.10 sofar flyer1.doc

Weiss Josef képe
Weiss Josef
Regisztrált: 2006.07.11.
link 3992 | Weiss Josef, 2007, március 9 - 00:40 | A hozzászóláshoz belépés szükséges

Josef Weiss Szeretnem ha javaslatokat tennenek hogy lehet helyrehozni a karokat es rosz benyomast amit a Nyirtesre zarandkolt
chaszidok okoztak hogy szemetet kart koltsegeket okoztak es nem fizettek. Szegyen es gyalazat.


adatlap
csokas jozsef képe
csokas jozsef
Regisztrált: 2006.11.27.
link 3967 | csokas jozsef, 2007, március 1 - 02:28 | A hozzászóláshoz belépés szükséges

Kedvencem a jerusalem videoclipp,ha boldog vagyok azért hallgatom,ha szomoru akkor meg hogy felviditson.Köszi Sofar.akelaMIG21


adatlap