Sófár projekt

Már ötszázan vagyunk!

Ma regisztrálta magát az ötszázadik felhasználónk itt, a Sófár portálon. Szépen gyarapszunk. Lassan, de biztosan...

A magyar zsidóság szubjektív múlt-vázlata 1848-2006

Elveszítettük a múltunkat, és ami még rosszabb, a Holokauszttal helyettesítették a múltunkat.

A Sófár éve

Azon dolgozunk, hogy a közbeszédben a zsidóság permanens konfliktusforrásból hétköznapi üggyé váljon.

A közelmúltban ünnepelte első születésnapját a Sófár Egyesület. Az első magyar nyelvű zsidó rádióállomás megálmodóját, Seres Attilát kérdezzük az elmúlt év fejleményeiről, és a szervezet terveiről.

JNA 24 óra - Zsidó médiafigyelö

Újabb, egyedülálló szolgáltatással jelentkezünk. Hírügynökségünk, a JNA (Jewish News Agency) keresőrobotja mostantól folyamatosan pásztázza a magyar nyelvű internetes médiát, és a zsidósággal, Izraellel kapcsolatos legutóbbi 24 óra híreit összegyüjti a Sófár portálon. Jelenleg a Népszabadság, Magyar Hirlap, Népszava, Origo, Index, Hirtv, Magyar Rádió és az MTI tematikus hir-cimei szerepelnek a kinálatban.

BUÉK 2004

Kedves Barátunk,

Nagyon boldog Újesztendőt kívánunk minden barátunknak, olvasónknak, hallgatónknak, jelenlegi és jövendő tagunknak, valamint (jövendő) támogatónknak.

Új horizontok

A Sófár Egyesület Új horizontok koncepciója kísérlet az európai zsidóság átfogó, 21. századi információs stratégiájának kialakítására. Olyan, radikálisan új megközelítést javasolunk, amely koherens rendszert alkotva több negatív tendencia egyidejű csökkentésére, sőt megfordítására, a pozitív folyamatok megerősítésére, felgyorsítására tesz kísérletet, miközben érintetlenül hagyja a kialakult struktúrák érzékeny egyensúlyát, szabad teret enged a szerves fejlődés zavartalan folytatásának.

Meghivó a Sófár Klub peulájára: 2003. szep. 25

Judaizmus kezdőknek 1.

Ki a zsidó?

?

Helyszín: Sófár Klub, 1075 Bp., Rumbach S. u. 3

Időpont: 2003. szeptember 25, csütörtök, 19h

?

- Zsidók és héberek

- A zsidóság fája, az ágak

- Ki kit (és kit nem) tart zsidónak, és miért

- Zsidók térben és időben

Ha szeretnél elötte ismerkedni, diskurálni, gyere már 1/2 7-re. A belépés ingyenes.

?

Kérdőív:

Sófár Klub

Örömmel értesítünk, hogy megnyitjuk a Sófár Klubot a "zsidó háromszög" közepén, alig néhány lépésnyire a Dohány, a Rumbach és a Kazinczy zsinagógáktól.

Vendégkönyv

Vendégkönyv

Megjelent Az Ojság

Nagy Imre vicclapja 1920-tól 1939-ig, kerek két évtizeden át, a magyar?intézményes?antiszemitizmus "fénykorában"?működött. A jiddis humort megjelenítő újság kéthetente, nyolc oldal terjedelemben?jelent meg. A teljes anyag hozzávetőlegesen 4000 odal lehet. Gyűjteményünk az első két évfolyamból, a numerus clausus bevezetésének napjaiból?ad nagyon tanulságos ízelítőt.

"Statusquoanteszemita lap. Szerkesztőség és kiadóhivatal: Numerusz Klauzál tér?5"