Rádió Zs portál


Rádió Zs – a zsidó közösségi rádió

A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza kísérleti adását az interneten. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Heti 168 órás műsorrendünk rugalmasan alkalmazkodó szerkezetben teszi lehetővé minden zsidó szervezet, intézmény, közösség, média számára, hogy autonóm módon megmutassa magát a többiek, és a nagynyilvánosság előtt.

A rádió technikai feltételeit a Sófár Egyesület biztosítja saját erőből, semmiféle külső támogatást nem veszünk igénybe. A rádió napi 24 órában, automatikus ütemezéssel szór műsort jelenleg az Interneten, és a jövőben remélhetőleg földi frekvencián is fogható lesz.

Technikai megvalósításunk lehetővé teszi, hogy a műsor a világ minden internetes kapcsolattal és hangkártyával rendelkező számítógépén, sőt korszerű PDA-kon, mobiltelefonokon is hallgatható legyen. A Föld bármely pontján földi vagy műholdas adó is bármikor rákapcsolható a rendszerre, így hagyományos és szatellit vevőkészülékekkel is foghatóvá válik a műsor.

A Rádió Zs a JDC Magyarország támogatásával működik.

Megnyitottuk a Rádió Zs archívumot!

A négyéves zsidó közösségi rádió honlapján rovatok szerint meghallgatható az eddig elkészült összes műsorunk a Hangtárban. A Naptárban időrendben követhető a műsorok rögzítésének menete.

Ide került át a jeruzsálemi Kol Israel magyar nyelvű adásának archívuma is, melyet a Rádió Zs indulása, 2003 októbere óta rögzítünk.

Kol Israel a Rádió Zs-n - friss hírek magyarul, Jeruzsálemből

Az izraeli rádió élő, magyar nyelvű adását minden nap magyar idő szerint 20:45-kor közvetíti a Rádió Zs Jeruzsálemből. A 15 perces műsorokat 2003 októbere óta folyamatosan archiváljuk, így azok bármikor visszahallgathatók a http://www.radiozs.hu/kolisrael címen.

Rádió Zs-ről dióhéjban

A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza műsorát. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Kapcsolódó anyagok: Fórum

A Rádió Zs műsora

Müsor


Windows Media Player Winamp Real One Player


Sófárnyik a Kossuthon

Halljad Izrael - 2007. december 7, 13:30 Kossuth RádióA teljes műsor meghallgatható a Rádió Zs Hangtárban.

Önálló honlappal ünnepel a négyéves Rádió Zs

Rohan az idő, és a Sófár Egyesület által elindított zsidó közösségi rádió rövidesen ismét születésnapját ünnepli. A krónikus finanszírozási nehézségekből lassan kilábaló projekt lezárni készül kissé hosszúranyúlt kísérleti, demonstrációs időszakát. Ebből az alkalomból elindítottuk önálló honlapját, ahol megtalálható a rádió műsorrendje, és internetes naplója is, melyben hírt adunk a további fejleményekről.

Sófár interjú az izraeli rádióban - Kol Israel - 2006-09-03 18:46

A Kol Israel magyar nyelvű adásában ma este Ádám Ráchel készített interjút Seres Attilával, a Sófár Média főszerkesztőjével.

Kattints lejátszógombra:

 [Kol Israel archívum]

(Ha nem látod a gombot, telepítsd a Macromedia Flash lejátszót)

A Kol Israel naponta sugároz 15 perces, magyar nyelvű műsort, melyek felvételét bármikor meghallgathatod az Archívumban.

Instant Rádió Zs!

Külső program nélkül, azonnal hallgathatod a Rádió Zs műsorát, ha a lejátszógombra kattintasz:

(Ha nem látod a gombot, telepítsd a Macromedia Flash lejátszót)

1 éves a Rádió Zs 24 órás kísérleti adása

Háromhetes technikai teszt után ma egy éve, 2003. november 3-án kezdte meg a 24 órás sugárzást a Rádió Zs kísérleti adása. Azóta 96%-os rendelkezésre-állással müködik a rendszer, eddig több, mint félmillió műsorpercet adtunk le. Persze ebböl sok az ismétlés, de mégis...

Rádió Zs

A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza műsorát. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

A Magyar Zsidók Világszövetsége a Rádió Zs-n

Ma délután, 17 órakor jelentkezik A Magyar Zsidók Világszövetsége első műsorával a Rádió Zs-n. Ismétlések: kedd reggel 9, és csütörtök hajnali 1 órakor.

A mai adásban a ?Szívünkben Óriásiak voltunk című könyv amerikai bemutatója alkalmából készitett színes összeállítást a szerkesztő, Barát Tamás.

A műsor teljes szövege:

Világrádió üzemszünet

Sajnálattal értesitjük kedves hallgatóinkat, hogy a Magyar Világrádiót üzemeltető cég finanszírozási problémái miatt felfüggesztette a hálózat működését, így sem a Rádió Zs, sem a többi magyar rádió nem hallgatható a továbbiakban lejátszóprogramjukkal.

Új szavazás

Technikai fejlesztésünkhöz szükségünk van arra, hogy megtudjuk, milyen internetes lejátszót használnak hallgatóink.

Ezért kérjük, szavazatoddal segits felmérésünk elkészitésében. A lehetöségek a bal oldalon láthatók, a megfelelö lejátszó melletti karikát kell bejelölni, majd megnyomni a Szavazat gombot.

Újra élünk

A szombat hajnalra sikerült összebarkácsolni egy ideiglenes konfigurációt, azonban ennek teljesitménye messze elmarad a korábbitól. Most ismét hallható a müsor az összes rendszerben, de várhatók fennakadások, minöségi problémák. A kényelmetlenségért hallgatóink elnézését kérjük.

A teljes kapacitású rendszer újjáépitéséhez továbbra is szükségünk van az Önök adományaira.

Katasztrófa

Sajnálattal közöljük, hogy a tegnapi felhőszakadás során vizbetörés áldozatául esett a Rádió Zs szervere, internet szerverünk és az összes mentésünk is, mindenünk tönkrement. Ezért átmenetileg szolgáltatásunkat kénytelenek vagyunk szüneteltetni. A kényelmetlenségért hallgatóink elnézését kérjük.

Rádió Zs már Windows Média formátumban is!

Ma megkezdtük a Rádió Zs sugárzását a legelterjedtebb, Windows Média rendszerben is. Igy?adásunk?a Világrádió mellett immár mindhárom népszerü formátumban,?Windows Media,?MP3 és?RealMedia lejátszókkal egyaránt hallgatható.

Rádió Zs mobilon is

Örömmel értesitünk, hogy a Rádió Zs programját immár multimédiás mobil telefonon is lehet hallgatni, bárhol, bármikor.

A Világrádió és az MP3 mellett ma megkezdtük a Realmedia sugárzást is. Ez a formátum a legújabb mobil készülékek RealOne és Helix lejátszó programjával is hallgatható.

Hetedhét

A Hetedhét mai adásában két hétvégi eseményröl számolunk be:

1. A tiszafüredi zsidóság tegnapi emléknapjáról Orbánné Dr. Szegö Ágnessel, a rendezvény föszervezöjével,

Rádió ZS

Ma is új müsorral jelentkezik a Jeruzsálemi Tudósítások, este 8-kor.

A politikai blokk tartalmából:

- Aktuális rovatunkban a Jachatról, az új, baloldali izraeli pártról,

- Történelmi rovatunkban az államalapításról,