Forrás: Népszava

Tovább bátorítja a Magyar Gárdát a Fidesz – egyedüliként a parlamenti pártok közül. Nemrég Braun Márton, a párt képviselője szólalt fel a gárda Gömbös Gyuláról elnevezett zászlóaljának sorfala előtt. Egy másik eseményen Salgótarján fideszes polgármestere vonult a gárdistákkal, a rendezvényen ott volt Wittner Mária is. Eközben elítélte a szervezet tevékenységét az államfő is, aki hamarosan fogadja a cigányvezetőket, de a gárdaalapító Jobbik vezetőit nem. Mindezek ellenére a tatárszentgyörgyihez hasonló cigányellenes akció készül Kerepesen.

A tatárszentgyörgyi erődemonstrációt Sólyom László államfő is cigányellenes akciónak minősítetteFotó: Demecs Zsolt Miközben a Fidesz szavakban elhatárolódik az akcióival időről időre politikai közfelháborodást okozó Magyar Gárdától, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselői rendszeres résztvevői a Jobbik alapította szervezet rendezvényeinek. A 2004. december 5-i kettős népszavazás évfordulójáról Szekszárdon közösen emlékezett meg a gárda Tolna megyei Vitéz Gömbös Gyula zászlóalja és a Fidesz. Felszólalt Braun Márton országgyűlési képviselő. Beszédet mondott Tóth Csaba Attila fideszes városi képviselő is, aki november végén egy testületi ülésen azt vágta a helyi szocialisták fejéhez, hogy „vörös bolsevik gyilkosok”. Bár a Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András néhány hete még „elképesztő butaságnak” nevezte a gárda és a Fidesz kapcsolatát, Szijjártó Péter szóvivő tegnap lapunk érdeklődésére csak annyit közölt: Braun részvételéről nem tudtak, de kivizsgálják. A hét végén pedig az 1956. december 8-i megtorló sortűz áldozataira emlékezett Salgótarjánban a fekete egyenruhás gárdistákkal a szervezet augusztusi megalakulásán „zászlóanyaként” részt vevő fideszes Wittner Mária. Ennek kapcsán a helyi szocialista frakció visszautasította, hogy Székyné Sztrémi Melinda polgármester és több helyi fideszes képviselő a gárda egyenruhás, árpádsávos zászló alatt, árpádsávos koszorúval menetelő alakzatával vonult végig a főutcán.

A legnagyobb felháborodást azzal érte el a Jobbik alapította Magyar Gárda, hogy vasárnap a cigánybűnözés ellen tartott demonstratív felvonulást Tatárszentgyörgyön. A településen – rendőri biztosítás mellett, illetve a Nemzeti Őrsereg tagjainak sorfala előtt – mintegy 250 gárdista vonult végig. Felszólalt Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke, aki korábban azzal váltott ki közfelháborodást, hogy „a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigánybűnözés egy részét”. Emiatt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetői személyes találkozót kezdeményeztek Sólyom Lászlónál. A köztársasági elnök időpont-egyeztetés után fogadja az OCÖ vezetését – mondta lapunk kérdésére a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikáció Főosztályának vezetője. Sólyomhoz kíván fordulni Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Kumin Ferenc kijelentette: az államfő nem fogadja a Jobbik képviselőit.

Hivatalból vizsgálja a gárda tatárszentgyörgyi felvonulását a Fővárosi Főügyészség, közölte tegnap Morvai Attila ügyészségi szóvivő.

Lengyel Tibor

Cigányellenes volt az akció

A Magyar Gárda december 9-i felvonulása kifejezetten cigányellenes tüntetés volt a köztársasági elnök szerint. A radikális jobb látványos és botrányos megmozdulásokkal jelent meg a közéletben (…) eszméi és tettei elfogadhatatlanok és veszélyesek – írta Sólyom László a kisebbségi ombudsmannak küldött nyílt levelében. A Jobbik alelnökének nyilatkozata és a gárda akciója miatt ugyanis Kállai Ernő felemelte a szavát Szabó Mátéval, az állampolgári jogok biztosával, illetve Péterfalvi Attilával, az adatvédelmi biztossal közös levelében. Válaszában az államfő azt írta: a radikális jobb veszélyes, mert társadalmi részkérdések megoldására (…) olyan választ kínál, amely alapvető emberi és alkotmányos értékeket tagad. A Jobbik alelnökének szavaira utalva kifejtette, „az ilyen gondolatokat, amelyek a náci ideológiának is részei voltak, a leghatározottabban visszautasítom”. Fontosak, adott esetben szükségesek a tiltakozások a megengedhetetlen eszmékkel szemben – zárta levelét Sólyom. Elítélte a történteket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, mert – mint fogalmazott – „a demokratikus Magyarországon nincs helye a félelemkeltésnek, a kirekesztő gyűlöletnek”. Ugyancsak ellenezte és visszautasította a tatárszentgyörgyi akciót Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

Újabb felvonulás – ezúttal Kerepesen

Pénteken a Pest megyei Kerepesen rendeznek a helyiek „önvédelmi demonstrációt”, azt követelve: távolítsák el az iskolából a roma gyerekeket – tudatta a Roma Sajtóközpont. A demonstrációt a szélsőséges Magyar Önvédelmi Mozgalom támogatja, és megjelenhet a Magyar Gárda is. A Roma Sajtóközpont szerint a fáklyás felvonulást a helyi pap hirdette ki a templomban. A cigány szervezetek ellentüntetést terveznek, a helyi romák pedig bezárkóznak vagy elköltöznek. A szülői munkaközösség felvonulásáról a szélsőséges Kuruc.info „Kerepes cigányok által veszélyeztetett biztonságáért” címmel adott hírt. A Roma Sajtóközpont úgy tudja, Franka Tibor polgármester a gárda jelenlétét is kérte a demonstráción. A rendőrség tudomásul vette és biztosítja a bejelentett kétszáz fős felvonulást.

5 hozzászólás to “Fideszes bátorítás a Magyar Gárdának”

  1. Nati

    Hát hozzászólásom csak annyiból áll hogy elmondjam hogy a Jobboldal bátorította a Gárdát amit nagyon jól tettek, 🙂 és először örültem neki hogy lesz ilyen felvonulás hogy azért tudják a cigányok hogy mi a helyzet! Bár nem úgy sikerült ahogy elképzelte ezt mindenki :(de Éljen a Magyar Gárda.. 🙂 ;)hogyha már a kormány nem látja hogy mi van itt akkor már valaki lépjen..és ez a tett nagyon nagyot jelentett szerintem az olyan embereknek akik nagyon nagy hazaszeretetűek és Gárdista tagok egyben 🙂 Szóval ez lenne az én hozzászólásom és már csak annyit mondok hogy Gyurcsány le van sza***va (már bocsánat) és Éljen a Magyar Gárda, Szebb jövőt és Kitartás 🙂 🙂 /Boros Renáta voltam, 16 éves/

  2. Junior13

    Gratulálok, hogy 16 évesen „MÁR” ennyi eszed van. Ne félj, lesz ez még rosszabb is. Brrrrrr

  3. rosalie

    Nati, szerintem te vagy lesza**va.

    rosalie

  4. Savanyú

    Emberek! Natival nem kell foglalkozni, mert csak egy szaros, unatkozó, elkényeztetett kölök, akinek az apja még nem rúgta szét a seggét. Főleg, hogy a MAGYAR édesanyanyelv alapvető szabályaival sincs tisztában! Magyar nyelv = 1, azaz egyes!
    Ha netán mégsem egy agent provocateur, akkor meg idióta, akinek hypoval (NaCl) mosták ki az agyát, mint az összes bohócnak (az élen a Vona és Usztzics nevű hülyékkel!), aki fekete uniformisban masírozik, mint valami hülye, szadista SS keretlegény, akikből sajnos kevés hullott el Sztálingrádnál! Az ilyen húgyagyúak – akik történelmi tényekkel nincsenek tisztában – akarják megmondani, hogy ki a hazafi, ki a magyar? Ne röhögtessenek!
    (bocs a közönséges stílusért kedves Sófár, de ha meghallom a magyar gárda, a Jobbik, meg a Sólyom névre hallgató köztársasági elnöknek látszó élő tárgy nevét, kiver a rosszbaj!)

  5. barat

    Szégyelnivaló, hogy egy 16 éves lány ilyen otromba nézeteket vall, amiben feltehetően nem ő a hibás, hanem a környezet, amiben él. Történelem órákon vagy hiányzott, vagy pedig olyan tanárt fogott ki, aki ezeket a nézeteket propagálta. Valószinüleg az utóbbi az igaz, mert azt tapasztaljuk, hogy a tanárok egy része minden kontroll nélkül azt és ugy tanit a történelem órán ahogy ez neki megfelel. Sajnos a demokráciában előfordul, hogy ebben az irányban ferdülnek a dolgok, a gyerekek elhiszik, hisz ezt egy tanár mondta és abban meg lehet bizni. Ha ehhez még a családi környezet is hozzájárul, akkor jönnek ki ilyen badarságok, amiket ez a kislány leirt.
    Sajnos ezeken a gyerekeken csak komoly tanári és szülöi összefogással lehetne változtatni, de nem tudom, hogy a környezetében vannak-e olyan emberek, akik erre alkalmasak.
    A dolgok helyes megértését csak neveléssel és oktatással lehet segiteni.
    Erre azonban a mai világban kevés ember akad. Igy aztán előfordul, hogy gyerekeink örjöngve csápolnak a gárdistáknak, gyülölik a kisebbségeket, zsidókat, cigányokat, kinaiakat stb.
    Az életük gyülöletről szól, amit a felnőttek táplálnak belé.