Fideszes bátorítás a Magyar Gárdának

Forrás: Népszava

Tovább bátorítja a Magyar Gárdát a Fidesz - egyedüliként a parlamenti pártok közül. Nemrég Braun Márton, a párt képviselője szólalt fel a gárda Gömbös Gyuláról elnevezett zászlóaljának sorfala előtt. Egy másik eseményen Salgótarján fideszes polgármestere vonult a gárdistákkal, a rendezvényen ott volt Wittner Mária is. Eközben elítélte a szervezet tevékenységét az államfő is, aki hamarosan fogadja a cigányvezetőket, de a gárdaalapító Jobbik vezetőit nem. Mindezek ellenére a tatárszentgyörgyihez hasonló cigányellenes akció készül Kerepesen.

A tatárszentgyörgyi erődemonstrációt Sólyom László államfő is cigányellenes akciónak minősítetteFotó: Demecs Zsolt Miközben a Fidesz szavakban elhatárolódik az akcióival időről időre politikai közfelháborodást okozó Magyar Gárdától, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselői rendszeres résztvevői a Jobbik alapította szervezet rendezvényeinek. A 2004. december 5-i kettős népszavazás évfordulójáról Szekszárdon közösen emlékezett meg a gárda Tolna megyei Vitéz Gömbös Gyula zászlóalja és a Fidesz. Felszólalt Braun Márton országgyűlési képviselő. Beszédet mondott Tóth Csaba Attila fideszes városi képviselő is, aki november végén egy testületi ülésen azt vágta a helyi szocialisták fejéhez, hogy "vörös bolsevik gyilkosok". Bár a Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András néhány hete még "elképesztő butaságnak" nevezte a gárda és a Fidesz kapcsolatát, Szijjártó Péter szóvivő tegnap lapunk érdeklődésére csak annyit közölt: Braun részvételéről nem tudtak, de kivizsgálják. A hét végén pedig az 1956. december 8-i megtorló sortűz áldozataira emlékezett Salgótarjánban a fekete egyenruhás gárdistákkal a szervezet augusztusi megalakulásán "zászlóanyaként" részt vevő fideszes Wittner Mária. Ennek kapcsán a helyi szocialista frakció visszautasította, hogy Székyné Sztrémi Melinda polgármester és több helyi fideszes képviselő a gárda egyenruhás, árpádsávos zászló alatt, árpádsávos koszorúval menetelő alakzatával vonult végig a főutcán.

A legnagyobb felháborodást azzal érte el a Jobbik alapította Magyar Gárda, hogy vasárnap a cigánybűnözés ellen tartott demonstratív felvonulást Tatárszentgyörgyön. A településen - rendőri biztosítás mellett, illetve a Nemzeti Őrsereg tagjainak sorfala előtt - mintegy 250 gárdista vonult végig. Felszólalt Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke, aki korábban azzal váltott ki közfelháborodást, hogy "a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigánybűnözés egy részét". Emiatt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetői személyes találkozót kezdeményeztek Sólyom Lászlónál. A köztársasági elnök időpont-egyeztetés után fogadja az OCÖ vezetését - mondta lapunk kérdésére a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikáció Főosztályának vezetője. Sólyomhoz kíván fordulni Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Kumin Ferenc kijelentette: az államfő nem fogadja a Jobbik képviselőit.

Hivatalból vizsgálja a gárda tatárszentgyörgyi felvonulását a Fővárosi Főügyészség, közölte tegnap Morvai Attila ügyészségi szóvivő.

Lengyel Tibor

Cigányellenes volt az akció

A Magyar Gárda december 9-i felvonulása kifejezetten cigányellenes tüntetés volt a köztársasági elnök szerint. A radikális jobb látványos és botrányos megmozdulásokkal jelent meg a közéletben (...) eszméi és tettei elfogadhatatlanok és veszélyesek - írta Sólyom László a kisebbségi ombudsmannak küldött nyílt levelében. A Jobbik alelnökének nyilatkozata és a gárda akciója miatt ugyanis Kállai Ernő felemelte a szavát Szabó Mátéval, az állampolgári jogok biztosával, illetve Péterfalvi Attilával, az adatvédelmi biztossal közös levelében. Válaszában az államfő azt írta: a radikális jobb veszélyes, mert társadalmi részkérdések megoldására (...) olyan választ kínál, amely alapvető emberi és alkotmányos értékeket tagad. A Jobbik alelnökének szavaira utalva kifejtette, "az ilyen gondolatokat, amelyek a náci ideológiának is részei voltak, a leghatározottabban visszautasítom". Fontosak, adott esetben szükségesek a tiltakozások a megengedhetetlen eszmékkel szemben - zárta levelét Sólyom. Elítélte a történteket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, mert - mint fogalmazott - "a demokratikus Magyarországon nincs helye a félelemkeltésnek, a kirekesztő gyűlöletnek". Ugyancsak ellenezte és visszautasította a tatárszentgyörgyi akciót Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

Újabb felvonulás - ezúttal Kerepesen

Pénteken a Pest megyei Kerepesen rendeznek a helyiek "önvédelmi demonstrációt", azt követelve: távolítsák el az iskolából a roma gyerekeket - tudatta a Roma Sajtóközpont. A demonstrációt a szélsőséges Magyar Önvédelmi Mozgalom támogatja, és megjelenhet a Magyar Gárda is. A Roma Sajtóközpont szerint a fáklyás felvonulást a helyi pap hirdette ki a templomban. A cigány szervezetek ellentüntetést terveznek, a helyi romák pedig bezárkóznak vagy elköltöznek. A szülői munkaközösség felvonulásáról a szélsőséges Kuruc.info "Kerepes cigányok által veszélyeztetett biztonságáért" címmel adott hírt. A Roma Sajtóközpont úgy tudja, Franka Tibor polgármester a gárda jelenlétét is kérte a demonstráción. A rendőrség tudomásul vette és biztosítja a bejelentett kétszáz fős felvonulást.

barat képe
barat
Regisztrált: 2007.02.20.
link 5159 | barat, 2007, december 15 - 01:49 | A hozzászóláshoz belépés szükséges

Szégyelnivaló, hogy egy 16 éves lány ilyen otromba nézeteket vall, amiben feltehetően nem ő a hibás, hanem a környezet, amiben él. Történelem órákon vagy hiányzott, vagy pedig olyan tanárt fogott ki, aki ezeket a nézeteket propagálta. Valószinüleg az utóbbi az igaz, mert azt tapasztaljuk, hogy a tanárok egy része minden kontroll nélkül azt és ugy tanit a történelem órán ahogy ez neki megfelel. Sajnos a demokráciában előfordul, hogy ebben az irányban ferdülnek a dolgok, a gyerekek elhiszik, hisz ezt egy tanár mondta és abban meg lehet bizni. Ha ehhez még a családi környezet is hozzájárul, akkor jönnek ki ilyen badarságok, amiket ez a kislány leirt.
Sajnos ezeken a gyerekeken csak komoly tanári és szülöi összefogással lehetne változtatni, de nem tudom, hogy a környezetében vannak-e olyan emberek, akik erre alkalmasak.
A dolgok helyes megértését csak neveléssel és oktatással lehet segiteni.
Erre azonban a mai világban kevés ember akad. Igy aztán előfordul, hogy gyerekeink örjöngve csápolnak a gárdistáknak, gyülölik a kisebbségeket, zsidókat, cigányokat, kinaiakat stb.
Az életük gyülöletről szól, amit a felnőttek táplálnak belé.


adatlap
Anonymous képe
Savanyú
link 5157 | Savanyú (nem ellenőrzött), 2007, december 14 - 21:46 | A hozzászóláshoz belépés szükséges

Emberek! Natival nem kell foglalkozni, mert csak egy szaros, unatkozó, elkényeztetett kölök, akinek az apja még nem rúgta szét a seggét. Főleg, hogy a MAGYAR édesanyanyelv alapvető szabályaival sincs tisztában! Magyar nyelv = 1, azaz egyes!
Ha netán mégsem egy agent provocateur, akkor meg idióta, akinek hypoval (NaCl) mosták ki az agyát, mint az összes bohócnak (az élen a Vona és Usztzics nevű hülyékkel!), aki fekete uniformisban masírozik, mint valami hülye, szadista SS keretlegény, akikből sajnos kevés hullott el Sztálingrádnál! Az ilyen húgyagyúak - akik történelmi tényekkel nincsenek tisztában - akarják megmondani, hogy ki a hazafi, ki a magyar? Ne röhögtessenek!
(bocs a közönséges stílusért kedves Sófár, de ha meghallom a magyar gárda, a Jobbik, meg a Sólyom névre hallgató köztársasági elnöknek látszó élő tárgy nevét, kiver a rosszbaj!)


rosalie képe
rosalie
Regisztrált: 2005.11.16.
link 5155 | rosalie, 2007, december 14 - 14:00 | A hozzászóláshoz belépés szükséges
Előzmények: ‹ 5151

Nati, szerintem te vagy lesza**va.

rosalie


adatlap
Anonymous képe
Junior13
link 5152 | Junior13 (nem ellenőrzött), 2007, december 14 - 09:00 | A hozzászóláshoz belépés szükséges
Előzmények: ‹ 5151

Gratulálok, hogy 16 évesen "MÁR" ennyi eszed van. Ne félj, lesz ez még rosszabb is. Brrrrrr


Anonymous képe
Nati
link 5151 | Nati (nem ellenőrzött), 2007, december 13 - 23:06 | A hozzászóláshoz belépés szükséges

Hát hozzászólásom csak annyiból áll hogy elmondjam hogy a Jobboldal bátorította a Gárdát amit nagyon jól tettek, Regular Smile és először örültem neki hogy lesz ilyen felvonulás hogy azért tudják a cigányok hogy mi a helyzet! Bár nem úgy sikerült ahogy elképzelte ezt mindenki :(de Éljen a Magyar Gárda.. Regular Smile ;)hogyha már a kormány nem látja hogy mi van itt akkor már valaki lépjen..és ez a tett nagyon nagyot jelentett szerintem az olyan embereknek akik nagyon nagy hazaszeretetűek és Gárdista tagok egyben Regular Smile Szóval ez lenne az én hozzászólásom és már csak annyit mondok hogy Gyurcsány le van sza***va (már bocsánat) és Éljen a Magyar Gárda, Szebb jövőt és Kitartás Smile Regular Smile /Boros Renáta voltam, 16 éves/