Forrás: hirszerzo.hu

Prágában lassan visszatér az élet a mindennapi kerékvágásba, miután kudarcba fulladt a neonácik felvonulása a régi zsidónegyedben.

Az igen nagy erőkkel kivonuló rendőrség megakadályozta, hogy a szélsőjobboldali csoportok nagyobb számban bejussanak a belvárosba, és ugyancsak megakadályozta az anarchista ellentüntetők akcióit.Ezzel együtttöbb tucat embert vettek őrizetbe és volt néhány sérült is a cseh fővárosban.

One Response to “Kudarcot vallottak a neonácik – Prágába visszatér a nyugalom”

  1. barat

    Prágában győzött a demokrácia,
    neonácikat kiszoritották a városból, a zsidó negyedbe pedig nem tehetik be a lábukat, bakancsaikat naftalinba tehetik, nehogy a moly lárvák ellepjék.
    Mi tanulhatnánk ebből a példából, ezek szerint vannak Közép Kelet Európában országok, amelyek közös erővel kiszoritják a szélső jobbot a jobb szélre és ott szétoszlatják.
    Ebben az akcióban a nem beszari elnök Václav Klaus, a rendőrség, ügyészség, a Prága önkormányzata és még a biróságok is partnernek bizonyultak.
    Nem sokáig vitáztak, nem konzultálták meg a TASZ képviselőit és biróságok sem érezhették magukat mindennek felett állóknak.
    Igy aztán nekik az első komoly ellenlépés sikerült.
    Csak gratulálni lehet nekik.
    A kormányunk és pártunk képviselői elmehetnének tapasztalat cserére, szivesen adományoznánk egy páran, hogy ne a költségvetési pénzből utazzanak, hamar összegyüjtenénk neki egy prágai utra.