Forrás: hirszerzo.hu

Nem fognak az egykori prágai zsidó negyedben masírozni a cseh újnácik: november 10-ére tervezett és korábban engedélyezett felvonulásukat a prágai városi tanács pénteken betiltotta.

A tervezett tüntetés alkalmas a nemzeti és a vallási ellentétek felkeltésére, s a rendezők által hivatalosan deklarált cél – az iraki beavatkozás elleni tiltakozás – nem hiteles – közölte a városi tanács, amely ezzel felülbírálta a korábbi alsóbb szintű hatósági döntést.

A cseh neonácik a hírhedt „kristályéjszaka” 69. évfordulón kívántak felvonulni a prágai régi zsidónegyedben. A felvonulás engedélyezését a csehországi zsidó hitközség, számos civil szervezet és a cseh média is elítélte és követelte a rendezvény betiltását.

One Response to “Nem lesz náci felvonulás a prágai zsidó negyedben”

  1. barat

    Ók miért tudják betiltani és mi miért nem? Nálunk masirozhattak német neonácik együtt a magyar ifjakkal,néhány hete pedig az elnöki palota előtt tüntethettek árpádsávos zászlókkal és papi segédlettel.
    Közben az elnök ur járja a Trianon előtti vidékeket és osztja a bölcsességeit, mindenütt gyülőletet teremtve a magyarok ellen. Ez milyen politikai irányzat és merre tart? Talán a válasz is körvonalazódik.
    Ujból próbáljuk felmelegiteni a Trianon revizióját, kialakitunk a szomszédainkkal rossz kapcsolatot és szitjuk az antiszemitizmust. Közben a legtitim kormányt állandóan támadja az ellenzék, eszközökben nem válogatva és külföldön állandóan rossz hirünket kelti. Mit akarunk ezekkel elérni? És mit fogunk elérni?
    Kiiratkozunk a normális demokratikus államok sorából, ellenségeket szerzünk mindenütt és mindemellett anyagilag is belerokkanunk a sok hercehurcába, mert senki nem fog egy idő után törődni azzal, hogy mit fejlesszünk, hogyan haladjunk előre, hanem állandó meddő viták közepette saját magunkat tönkretesszük.
    Vidám vasárnapokat, mert a hétköznapok egyre sivárabbak.