Forrás: HVG

Zsidó temető gyalázásáról tettek fel videofelvételt a legismertebb videomegosztó oldalra. A felvételen szereplő két fiatal rugdossa,köpködi, megpróbálja levizelni a sírköveket.

A kétperces videót egy Tamás 1488 néven regisztrált felhasználó töltötte fel. A felvételen az egyik fiú neve (Adrián) is elhangzik, s mindkettő fiatal arca látható. A fiúk a sírköveket rugdossák, köpdösik, próbálkoznak kidöntésükkel, az egyiket összetörik, egyikük kísérletet tesz a levizelésükre is – ez azonban vizelet hiányában, esetleg a felvétel okozta stressz miatt meghiúsul. A videóban az „itt nyugszik egy mocskos zsidó”, „meggyalázzuk a zsidótemetőt”, „csináljunk egy normális zsidógyalázást”, „Gyurcsány bácsi nem örülne”, „adjál neki, a büdös zsidó” , „gyere, keressünk koponyát, biztos van itt” megjegyzések váltogatják egymást, miközben a két fiatal a temetőben sétálva keresgéli az alkalmas célpontokat. A feliratokra is ráközelítenek, így igazolva, hogy ők valóban zsidó temetőben járnak.

„A Nemzeti Nyomozó Irodához tegnap érkezett a felvételek kapcsán bejelentés, mely alapján megkezdődött a vizsgálat. Az NNI a rendelkezésre álló három napon belül dönt arról, hogy elrendel-e büntetőeljárást az ügyben” – reagált a hvg.hu megkeresésére az NNI.

hvg.hu

Comments are closed.