Forrás: Tűsarok

Protestáló ékszerek, Libresse sátor a nehéz szigetnapokra, a nevetés csakrák megnyitása Kataria módszerrel, közszemlére tett tisztálkodás egy autómosóban, alkoholos italokat hirdető táncoslányok és túró rudi minden mennyiségben, pöttyös gatyában. – Sziget tudósítóink útra keltek.

Tiszta Sátor: No men please

Behatolás után térképet vételezünk, miközben a talált tárgyak osztályán lelt kedves ismerős vázolja lehetőségeinket: filozofikusan összegezve azt, hogy ki mit keres és talál a Szigeten. Volt már kenu, kutya, embert még nem adtak le, de már többször kerestek rajtuk, hiába. A mostani kedvenc talált tárgy egy PROTEST feliratú karkötő. Igen, a Sziget egyik bája, ahogy a kollektív lázadás elfogadásba oldódik, a sokféle tiltakozás össznépi toleranciává szelídül. Körülöttünk még programgyér koradélután, a nép jórészt a férfiak és nők koordinátarendszerében elhelyezkedő,ismerős pöttyök beazonosításának játékával múlatja az időt: mintha ki-ki a Tekergők térképét silabizálná a mobilján.

Általános terepfelderítés keretében a meglepően kreatív multinaci reklámhelyszínekkel kezdjük. Mindenekelőtt ott a Libresse Sátor – nem csak feministáknak, bár a marcona kapuőr fotós a kísérőmet, a nemi diszkrimináció elve alapján kirekeszti. Szerző azonban bejut és örül. Egyszerűségében megragadó, hogy valakinek végre eszébe jutott: a nők számára nem minden esetben elégséges megoldás a meghitten bűzlő pottyantósbudi, s elkülönített számukra egy mindennel felszerelt, ragyogóan tiszta mellékhelyiséget. Az előtér puffjain meg is lehet pihenni, és akinek a testi felüdülés nem elég, az különféle játékokba kapcsolódhat be, illetve minden délután 5 és 7 közt nevetés-jógát tanulhat Dr Madan Kataria vezetésével.

Szintén a megtisztulás gondolatával játszik el a szomszédos MOL BodyWash, ami autómosóba oltott strand, örömsikongatásokkal tarkítva. Jóval később és arrébb a Next Unicum sztriptíz-ketrecében előbb egy, majd két darab bikinire redukált lány lejt. Férfikísérőm közönyét látva meg kell állapítsam: anyám kolleganőjének igaza volt. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben a műfaj gyakorlati kivitelezése inkább a produkciót szemlélő, átlagos kinézetű nők önbizalomnövelésére alkalmas.

S ha már a kommersz kivédhetetlenül filozofikus áthallásainál tartunk: van még Pöttyös Nemnyúlpark elnevezésű akadálypálya is. Míg a vállalkozó szelleműek fejét és egyéb tagjait gigantikus méretű Túró Rudik igyekeznek telibetalálni, a néző elmélázhat rajta, miféle kalandok között igyekszünk sértetlenül szlalomozni, és mit is keresünk ezen a Szigeten.

SziKe

[[email protected]]

Comments are closed.