Tiltakozás a Magyar Gárda megalakulása ellen, mely a magyar hagyományok ápolása mögé bújva félkatonai, megfélemlítő sereget toboroz, és félig kimondva, félig elhallgatva a gyűlöletbeszédnek kíván szervezett egysége lenni.

Aláírás itt: http://www.peticio.hu/?module=6&pdid=6680

22 hozzászólás to “Petíció: Tiltakozás a Magyar Gárda megalakulása ellen”

  1. ofrafan

    Aláírtam a tiltakozást, méghozzá a saját, igazi nevemen. Szerintem ugyanis itt egyszerűen a nyilasmozgalom, illetve a „Hungarizmus” kíván saját hadsereget létrehozni, ami akár puccskísérletre is vetemedhet, ha elég sokan lesznek.

    Sajnos manapság rengeteg efféle oldal indul különböző linkeken:

    http://propatria.uw.hu/
    http://www.f-f.try.hu/
    http://nemzszoc.esmartdesign.com/
    http://www.virradat.hu/
    http://betiltva.com/kezdolap.php
    http://veresbecsulet.uw.hu/index.html

    És ez bizonyára nem az összes…

    Ezeket mind be kéne tiltani.

  2. sofar

    Én meg nem írom alá, érveim hasonlóak ehhez itt ni:
    http://www.nol.hu/cikk/460737/

  3. Vaddi

    Kedves Sofar! Az altalad belinkelt cikk nagyon jo. Mindennek ellenere a magam reszerol, nem egeszen igy latom a dolgot.
    Idezet a cikkbol:
    „Attól, hogy egy Hitlerjugend-imitátor szerepjáték-egyesület vagy fajmagyar karateklub maroknyi törzstagsága rettenetmód komolyan veszi önmagát, ne kelljen már nekem is komolyan venni őket. Hadd röhöghessek rajtuk. Úgyis ez a rémálmuk. Hogy félelem helyett kacajt keltenek.”
    (Elnezest, h kiemeltem az idezetet a kontextusbol. Termeszetesen a cikk ennel lenyegesen tobbrol szol.)

    A magam reszerol a magyar gardaval kapcsolatban felhaborodast erzek leginkabb. Van egy hatar, ami nalam kemenyen kiveri a biztositekot, es barmennyire is jol allok humor teren -sot, az onironia sem all tolem tavol- ugy erzem, ez a fajta magyar gardas „jatszo”, es az egesz ideologia amit kimondva vagy kimondatlanul kepviselnek, elfogadhatatlan szamomra, ennek okan az a kategoria, amit semmilyen szinten nem szeretnek legitimkent tudni abban az orszagban, abban a tarsadalmi kozegben, melyben jelenleg elek. Ertekrendem, gyokerein, szarmazasom es nem utolso sorban a sajnalatos tortenelmi mult -Shoa- arra sarkall, h a leheto leghatarozottabban elutasitsak minden magyar gardas, antiszemita, neonaci, fasiszta, nyilas, hungarista, stb megnyilvanulast.
    Rendkivul sajnalatosnak tartom, h ebben az orszagban a demokracia olyan -megitelesem szerint totalisan hibas- ertelmezest nyer, h kvazi kritikatlanul es gatlastalanul mindent lehet, meg ilyen magyar gardas „jatékok” is belefernek a tarsadalmi heterogenitasba…Mar csak arra vagyok kivancsi, h meddig lehet elmenni, es mikor modja azt valaki/valakik mondjuk torvenyalkotassal, h na eddig, es ne tovabb!?
    Sokszor leirtam mar -e helyen is- h szereny velemenyem szerint minden egeszseges tarsadalom a torveny erejevel jol definialhato hatarokat huz annak erdekeben, h az adott orszagban/tarsadalomban a szelsoseges megnyilatkozasok, a faji-, vallasi- es egyeb alapon torteno barmely diszkriminicao semmilyen szinten ne kapjon teret. Addig, amig ebben az orszagban nincs kello jogi matrix a fentiekre vonatkozoan, vagyis nincsenek fekek, addig maradunk mi, akik nyiltan is szeretnenk hangot adni a magyar gardaval kapcsolatos ellenerzeseinknek.
    A fentiek okan mi alairtuk a peticiot. Azonnal. Termeszetesen dontson mindenki sajat belatasa szerint.

  4. sofar

    Kedves Vaddi,

    Szived joga, de

    1. én nem adom a nevemet bármiféle olyan irományhoz, ami ennek a társaságnak az ismertségét növeli, nota bene minden egyes aláiró legitimálja a de facto létezését. Ugyanis amiről tudomást veszünk, azt egyúttal legitimáljuk is, előjeltől függetlenül. A helyükben én magam indítottam volna ilyen aláirásgyűjtést…

    2. nem látok demokratikus módot arra, hogy az ordas eszméket vallóktól megszabaduljunk, gondolom (remélem), senki nem kívánja átnevelő intézményekbe, neadjsten elkülönitő táborokba deportálni, esetleg száműzni őket. Ha pedig nem tudunk megszabadulni tőlük (lásd pl. a legnagyobb közösségi portálon elharapózott mocskos indulatokat), akkor SOKKAL jobb nekünk (is), ha demokratikus kontroll alatt, a hatóságok (remélhetőleg) vigyázó szeme előtt szervezkednek, mint ha földalatti gerillamozgalomként kezdenek el ellenőrizhetetlenül garázdálkodni. Ahol tüzveszélyes tevékenységet végeznek, SOKKAL jobb, ha már eleve ott áll egy tűzoltóautó, mint ha a már lángoló házhoz kellene kihívni őket a város szélére.

    P.S. nem szorosan kapcsolódik, csak a téma kapcsán egy cseppet eltünődtem azon, hogy valami ELLEN mennyivel könnyebben megy az aláírásgyűjtés, mint valaminek az ÉRDEKÉBEN, lásd pl. a jobb sorsa érdemes Kósernyolcad petíciónk bánatos halódását. Lehet, hogy nekem is inkább a Sófár Egyesület működése ellen kéne aláírásokat gyűjtenem? 😮

  5. Vaddi

    Kedves Sofar!
    Tiszteletben tartva velemenyed, illetve azt belatva, h sokan sokfele modon gondolkodunk, sokfelekeppen latunk es ertekelunk 1-1 esemenyt/ helyzetet, nehany keresetlen szoval reflektalnek.

    1. A magyar garda legnagyobb sajnalatomra tolunk tiltakozoktol fuggetlenul letezik -ha ugy tetszik eli onallo eletet- abban a tarsadalmi-gazdasagi-politikai millieauban, melyben eletrehivtak. Amennyiben nem igy lenne, nem kellene tiltakoznunk ellene. Nem gondolnam, h azaltal nyerne legitimaciot vagy novekedne elettere/ tamogato tabora, h tiltakozo mozgalom indul az altala kepviselt -a tiltakozok szamara elfogadhatatlan- ideologia ellen. A tiltakozas a tarsadalom egyes tagjainak nyiltan felvallalt elutasitasa, egyfajta tarsadalmi parbeszed, melyben hangot adunk azon velemenyunknek, h a magyar garda ideologiai, mentalis es moralis karokozasat semmilyen szinten es modon nem kivanjuk abban a tarsadalmi kozegben, melyben elunk. Ebben a konstellacioban azt gondolom, h a tiltakozas elmaradasa -vagyis a hallgatas- jelenthetne egyfajta burkolt beleegyezest. (Remelem, h ezen megjegyzesemmel senkit nem bantottam meg, hisz ez nem volt celom, pusztan a velemenyemet kozoltem.)
    Hiszem es vallom, h konstruktiv tarsadalmi parbeszedre szukseg van. Pontosan tudjuk, h mit jelentett a veszkorszak soran a hallgatas…6 millio aldozatot. 🙁

    2. Ketsegtelenul nem konnyu meghuzni a hatarokat arra vonatkozoan, h demokraciara valo hivatkozassal meddig terjedjenek bizonyos emberi jogok, es mikortol lepjenek mukodesbe a jogi fekek. Hangsulyozom a korrekt, tarsadalmi moralba illesztheto SZABALYOZAST, vagyis a jogszabalyalkotast es jogalkalmazast, mint megitelesem szerint egyetlen modot es jarhato utat arra vonatkozoan, h a demokracia valamennyi allampolgar szamara a szo valos ertelmeben megelheto legyen. Ennek realizalasa a donteshozok kompetenciaja, es kotelessege. A demokracia sajat ertelmezesem szerint nem azt jelenti, h mindenki azt csinal amit akar, mert azt mar anarchianak hivjak.
    Jol mukodo jogallamban a jogok mint 1. alapjogok (szabadsagjog, egyenlosegi-, tulajdonjog, stb) valamint 2. alakitojogok, konzisztens modon szabalyoznak. A jogi matrixunk jocskan hianyos, hisz epp az altalunk taglalt jelensegre nem kinalkozik törvenyes megoldas. Ha tudunk rola -nyilvanos szervezkedes- ha nem tudunk rola -foldalatti mozgalmak- praktikusan totalisan vedtelenek vagyunk az ordas eszmek ellen. Sajnos NINCS DEMOKRATIKUS CONTROLL, mert nincs jogi megoldas. Lassuk be: ez az orszag meg jocskan tanulja a demokraciat.
    Mindaddig, amig szelsoseges megnyilvanulsokat nem lehet a torveny erejevel fekentartani, addig, amig buntetlenul lehet ma 2007-ben Mo-on zsidozni, ciganyozni, buzizni, stb vagyis elfogadhatatlan modon diszkriminalni, amig buntetlenul lehet Holocaustot tagadni, a tarsadalom egyes csoportjait lelki terror gyanant megfelemliteni, szelsoseges, kirekeszto ideologiat gatlastalanul terjeszteni, es ezzel sokakat -igen nagy veszelyt jelento modon!- fertozni, addig megitelesem szerint nem marad mas eszkoz, mint a nyilvanos megszolalas, vagyis a tiltakozas.
    A befolyasolas legkisebb szandeka nelkul irtam le a velemenyem. Termeszetesen mas, gondolhatja maskent.

    A P.S.-ben felvetett konkret kerdesedre sajnos nem tudom a korrekt valaszt, amirol irsz a pszichologia targykorebe tartozik. Mindenesetre valoban elgondolkodtato. Velhetoen az ember, mint individum hevesebb erzelmekkel reagal az altala utalt dolgokra es tiltakozik ellenuk, mint amilyen hevesen reagal az altala kedveltekre es all ki azok erdekeben.
    A portallal kapcsolatos felvetesedre ha mar szobakerult szeretnem megjegyezni, h a site nagyszeru, azon tul, h kivalo hiranyagokat kinal percrekeszen, a zsido kozelet meghatarozo virtualis szintere, ahol erdemi parbeszedet tudunk folytatni a bennunket erinto kerdesekrol, tarsadalmi/ gazdasagi/ politikai jelensegekrol, azok szereploirol. Meggyozodesem, h a velenycsere, a vita viszi elore a vilagot. Az uzemeltetoknek Kol hakavod!
    Elnezest, rettentoen hosszu lettem. Mentsegemre legyen mondva, h nagyon ritkan szolalok meg. 🙂

  6. sofar

    Kedves Vaddi, szerény véleményem szerint a „a magyar garda ideologiai, mentalis es moralis karokozasat” nem azzal lehet a leghatékonyabban csökkenteni, ha gigászi médianyilvánosságot adtok nekik. Itt, a Sófáron már az automatikusan tallózott cikkek 90%-a róluk szól, alig tudok kimazsolázni belőlük valami relevánsat. A médiahisztériával sikerült Tom Lantos révén még az amerikai sajtóba is bejuttatni őket, ami önmaguktól SOHA nem sikerült volna nekik.

    Mire számitotok? Hogy betiltják őket? Aki volt már fiatal, az talán emlékszik, hogy kevés izgalmasabb, csábitóbb dolog létezik a nagy nyilvánosság mellett, érdemi argumentáció nélkül elutasitott, tiltott gyümölcsnél. Miért PONT EZT a gittegyletet pécéztétek ki magatoknak? Miért nem tiltakoztok a wiwen szabadon garázdálkodó, kútmérgező hordák ellen? Pedig azt magáncég lévén különösebb jogi hercehurca nélkül is rá lehetne venni a cselekvésre, lásd pl. minapi esetünket az Index-szel. Vagy a kurucinfo ellen (pl. http://kuruc.info/r/7/13373/ )?

    Vagy ha már muszáj, miért nem tiltakoztatok pl. ez ellen itt ni? http://www.youtube.com/watch?v=J0dTQF7NX58

    Jahogymert nem is hallottatok róla? Naugye 🙂

  7. ofrafan

    Kedves sofar, nem az a baj, hogy vannak szervezetek amik zsidóznak, cigányoznak, stb. A baj az, ha olyan zsidózó (cigányozó, stb) szervezet alakul, ami nyíltan deklarálja, hogy FEGYVERES testület, illetve az akar lenni, vagy legalábbis keresi erre a módot.

    Ezt annak ellenére tartom megengedhetetlennek, hogy mint írtam talán már valahol, se vallásos nem vagyok, se zsidó. Goj. És ugyanígy aláírnék valami petíciót ha arról volna szó, hogy Magyarországon valami zsidó egyesület alakul, ami saját fegyveres erőt kíván létrehozni. Nem értenék egyet vele, és ha volna ellene petíció, aláírnám. De nekem nem kell hungarista fegyveres erő sem. Cigány fegyveres erő sem. MAGYAR SEM, ha az nincs az állam ellenőrzése alatt. Olyan pedig már van, rendőrség és hadsereg a neve. Nincs újabbra szükség! Nekem nem hiányzik hogy úgynevezett „magyarok” zsidókat öljenek. Vagy cigányokat. Az se hogy a zsidók öljék itt a magyarokat vagy mást. Csak úgy egyszerűen és szimplán békét akarok, az meg annál nehezebb, minél több a fegyver és a fegyveres testület. Viszont tőlem amíg béke van, addig nyugodtan énekelhetnek akár fasiszta dalokat is. Van egy náci induló a zenegyűjteményemben, szívesen hallgatom néha, mert tetszik a dallama. A szövegéből persze egy kukkot sem értek. Ha érteném, nyilván nem értenék egyet vele. De a dallam szép. Viszont mint nickem is mutatja, Ofra Haza zenéiért bolondulok, holott zsidó sem vagyok és az ő dalait sem értem. Bár annyit már sikerült kiderítenem, hogy az „Etz Harimon” egy birsalmafáról szól, a „Hageshem” pedig az esőről…

    Tehát nem a kultúrával van baj, hanem a fegyverekkel. Maga Ofra Haza is elénekelte az „Amen lamilim” című dalt ARABUL is (megvan a gyűjteményemben…), pedig az arabok akkoriban sem voltak épp a zsidók puszipajtásai…

    Ha engedjük az efféle egyesületek elszaporodását, a fegyverek el fognak dörrenni. Azért gyűjtik őket, hogy lőhessenek vele. Tudjuk hogy akinek van egy kalapácsa, mindent szegnek néz… Előbb kiirtják a cigányokat, mert ugye tolvajok. A sok böszme magyar meg hagyja, mert sokan utálják őket. Aki nem mer gyilkolni, örül az is, hogy valaki elvégzi a piszkos munkát helyette. Aztán jöttök ti, zsidók, mert… mert miért is? Hát ugye mert csak. Nem vagytok „Igazi” magyarok, és menjetek a fenébe, Izraelbe! Ugye „élettér” kell a magyarságnak! Na de ezután sem fog megállni az irtási hullám, mert MINDIG lehet találni olyan csoportot, ami ellen fel lehet lépni gyűlölettel. Ezután vélhetőleg az jön, hogy fosszuk meg a nőket a szavazati joguktól. Mert alsóbbrendűek. Erre felhoznak majd mindenféle áltudományos érvet, de főleg vallásiakat. Aztán az jön, hogy aki nem keresztény, azt kell kiirtani. Ha ezt is hagyjuk, a keresztények közt is lesznek pogromok, mert ugye csak a katolikus az „igazi” keresztény, a többi pusztuljon, a reformátusok pld ugye gyanúsan zsidózóak, mert olyan primitív, egyszerű a vallásuk, istentiszteletük… Aztán jön a többi nemzetiség kiirtása: a ruténeké, németeké, akárkiké… Meg persze a munkaképtelenek kiirtása eutanázia címén…

    Ne hidd, hogy túlzok. Nem véletlen, hogy a MIÉP ideológiájában oly vastagon szerepel a vallásos propaganda, de a hungarizmus jelszavaiban is!

    Tőlem annyit kóserkodhattok, amennyit csak akartok, amíg nem fegyverkeztek. Én igazán nem bánom ha élnek Magyarországon zsidók, akár nagyon sokan is. Legfeljebb nem lesz konkurrenciám, ha valami sürgős munka akad szombaton, mert engem hívnak be rá sok pénzért, nem a zsidó kollégát. Különben is, ha élnek itt zsidók, talán ide születik egy újabb Ofra Haza, aki már magyarul is énekelhet nekem csodaszép dalokat… És tőlem a hungaristák is annyit ökörködhetnek (pld imádkozhatnak) amennyit csak akarnak, amíg nem fegyverkeznek.

    De azt teszik! Ők fegyverkeznek, nem a zsidók. Tehát ellenük kell fellépni. Ha kell hát tiltakozással, petícióval. Mert mindenben van egy határ, s ez a határ a szememben a fegyverkezés, az ugyanis a gyilkosság bevezetője, előkészítője.

    Márpedig a világnak béke kell.

  8. sofar

    Kedves ofrafan, remek az okfejtésed, minden szavaddal egyetértek. Csak azt az egyet nem értem továbbra sem, hogy mi lenne a petíció célja. Mitől számit sikeresnek? Ha eléri hogy… mit?

    Aláirást gyűjteni azért szokás, hogy a hatalom megtegyen valamit, amit nem akar megtenni, vagy ne tegyen meg, amit meg akar.

    FEGYVERES civil szervezet létrehozását törvény tiltja, tehát nyilvánvaló, hogy ilyet nem fognak bejegyezni. Ha illegálisan akarják fegyveressé tenni, az ellen nem internetes aláirásgyűjtéssel, médiahadjárattal kell tiltakozni, hanem NBHval, kommandósokkal és ha ugy sem megy, namajdakkor milliós tömegtüntetéssel (hahaha).

    De SEMMIKÉPPEN SEM fanyalgó-rettegő-felháborodott sajtólevelezéssel, peticióval meg gigászi médianyilvánossággal. Ennek a szervezetnek a vezetője sorra járja a tévéstúdiókat, szegénynek már karikás a szeme a fáradtságtól, de rendithetetlenül gyűjti a hiveket, magyarázza a magyarázhatatlant, csillagászati árú műsoridőben. INGYEN. Megköszönheti nektek…

    Tudod, az a baj, hogy ez az egész nem a Te magasztos elveidről, meg a gárdákról szól. Igazából azért ez a szokatlanul nagyranőtt médiabuzgalom, mert a szorult helyzetben levő MSZP végre be akar mosni a FIDESZnek egy nagyot. Amit nagyon helyeselnék, ha nem a zsidó kártyával tenné megint. Hát ehhez nem kivánok asszisztálni, és ezt ajánlom a barátaimnak is.

  9. Vaddi

    Kedves Sofar!
    A medianyilvanossagot direktben nem mi adtuk, jott az magatol termeszetes, szuksegszeru vonzatkent. Gyorsan rarepul a media az ilyesmire. Ugy velem, h ez nem tul nagy baj. Van ennek kedvezo aspektusa is szerintem. A tarsadalom minel szelesebb retegei ertesulnek, annal nagyobb az esely, h a problemara fogekony, joerzesu emberek hozzank hasonlo modon elborzadnak ettol a csurhetol. Hatha ok is megszolalnak annak erdekeben, h ez a magyar gardanak nevezett gittegylet ne kapjon eletteret a palettan.

    Hogy miben bizok es mit remelek a peticiotol? Jo kerdes. Oszinten szolva szkeptikus vagyok, es nem kicsit. Mind ennek ellenere minel nagyobb tarsadalmi nyomast remelek a donteshozok iranyaban abban bizva, h vegre melysegesen elgondolkodnak azok, akik felelosek az orszagban uralkodo viszonyokert -igy a kozbiztonsagert es a kozhangulatert is- es vegre belatjak h megiscsak szukseg van ebben a szegmensben is jogi szabalyozasra. Ha mar annyit sikerul elerni, h perspektivikusan atgondoljak a problemat, atgondoljak az esetleges kovetkezmenyeket magyar garda ugyben es a holtpontrol vegre kimozdulnak, csipkerozsika almukbol felebredven belatjak, h itt a passziv elhatarolodas nem eleg, szerintem mar akkor nem volt hiabavalo ez az alairasgyujtosdi. Azt gondolom, h ebben a korben vesztenivalonk nincs, itt jo esetben csak nyerhetunk.

    Abban Neked teljesen igazad van kedves Sofar, h orszagunkban sajnos igen szines a kinalat ordas eszmeket terjeszto orultekbol, akik hangzatos oborzalmakkal romboljak a kozizlest, es gerjesztik a kozhangulatot. Itt van mindjart az altalad peldakent emlitett szornyuseges kurucinfo az o agymeneses tomketjevel, meg aztan felvonult nehanyszaz neonaci raero semmittevo nyikhaj a Hosok teren nem oly’ reg. Sot, eljott hozzank a Holocaust-tagado david duke vagy ki a banat, es itt szorta a mocskos konyvet -es ezt megtehette minden tovabbi nelkul, ugyanmar kit zavart?!- de van nekunk miepunk is csurkaval, arpadsavos zaszlok alatt hozongo borfejuek, melegfelvonulas ellen tunteto zsidozo transzparenseket mutogato szellemi torpekben sincs hiany, sot volt nekunk turul szobor ugyunk is, ver-es becsulet nevu gittegyletunk….es a sor vegtelen. Mar akikrol tudunk…es akkor meg hol vannak azok, akikrol nem. Node miert csodalkozunk? Ebben az orszagban demokracia van. 🙂

    Hogy miert pont a magyar garda ellen tiltakozast forszirozom? Egyreszt, mert ez ellen indult alairasgyujtes, amit tovabbra is nagyon helyenvalonak tartok. Masreszt, mert a maga komplexitasaban vegiggondolva a problematikat, kicsit nagyon zavar az egesz. Az ordas eszmek es a fegyver egyutt h finoman fogalmazzak igen rossz hatassal van ram, nagyon rossz erzetet kelt bennem, es dezsavum van. Nagyon nem lenne jo ha elindulna a lavina, mert esetleg nem lehet majd megallitani…Pontosan tudjuk e helyen es e korben, h az mit is jelentene. Ezert aztan a magam reszerol azt mondom, h tegyunk meg mindent annak erdekeben, h a magyar garda nevu szintarsulat semmilyen szinten ne kapjon eletteret es cselekvesi eselyt ebben az orszagban.

    Hogy kik/mik vannak a hatterben? Kik tamogatjak es miert? Megerne par gondolatot ennek megbeszelese is.

    Kedves ofrafan! Ofra Haza: Kaddish Gyonyoruseges.

  10. ofrafan

    Kedves Vladi, a Kaddish is megvan nekem természetesen Ofrától, bár nem tartozik a legislegelső számú kedvenceim közé. (sietve hozzáteszem, minden száma szép, csak vannak amik még szebbek). Nekem főleg a Shirey Moledet albumainak anyaga tetszik. Rendelkezem ugyanis szerencsére a TELJES ÉLETMŰVÉVEL immár: összes albumával, a kiadatlan albumával, az albumokra rá nem került „single” számaival, és filmjeinek hangsávjaival. Egyetlen bánatom, hogy az „Egyiptom hercege” film betétdalát („Szabadíts meg”, „Deliver us”, „Hoshiana”, stb… ő rengeteg nyelven elénekelte, de nekem nincs meg minden nyelven, csak a következőkben:

    – czech, hebrew, dutch, english, french, german, greek, hungarian, italian, norwegian, polish, portuguese, spanish

    De ennél több nyelven énekelte, pld japánul, kínaiul és zulu nyelven is, de úgy nincs meg. Ha megvolna neked valami nyelven amivel én nem rendelkezem, kérlek oszd meg velem, nagyon boldoggá tennél! Az sem baj ha a teljes film van meg azon a nyelven, abból én már le tudom szedni a hangsávot.

    Ezenfelül van tőle 4.7 giga videoklip-gyűjteményem. Szívfájdító gyönyörűség őt néznem… meg lennék döbbenve, ha Magyarországon valakinek nálam nagyobb gyűjteménye volna róla, de a gyűjteményem azt hiszem európai sőt világviszonylatban is mérvadó – még ha úgy már nem is okvetlenül egyedülálló. Remélem nem sértem meg a zsidókat azzal hogy bevallom: úgy fogom fel a dolgot, hogy ő az én virtuális hitvesem.

    Sofár úrnak meg hadd tegyem fel a kérdést, ha ennyire nem ért egyet az aláírásgyűjtéssel, minek tette fel ide a portáljára a hírt? Én egyértelműen úgy értelmeztem, hogy ezzel ő maga is az aláírásgyűjtésre buzdítja a sofar.hu olvasóit. És miért teszi fel ide a többi ezzel kapcsolatos hírt, ha ekkora az averzió benne? Nehogy nekem azt mondja, nem képes moderálni az oldal híranyagát!

    Kedves sofar, én a béke híve vagyok. Többek közt ez is tart távol engem a zsidó vallástól, de a kereszténytől is: elég belegondolnom, hogy pld Józsué micsoda vérengzéseket vitt végbe Kánaánban, amikor egész városok minden népét kiirtotta, a NŐKET IS, a GYEREKEKET IS, sőt a mit sem vétő ÁLLATOKAT IS. Na de ha azzal a vérengzéssel nbem értek egyet, nem érthetek egyet semmi mai vérengzéssel vagy annak szándékával sem.

    Hogy mit remélek az aláírásgyűjtéstől? Mit szólsz hozzá ha azt mondom, SEMMIT?! Mi a véleményed rólam, ha azt mondom neked: szimplán egy olyan ember vagyok, aki szeret magára úgy tekinteni mint aki „igaz pogány”? Biztos tudod, mit jelentett régen e szó… Ha most fasizmus lenne, én zsidókat mentenék. Vagy akár cigányokat is, bár bevallom, úgy alapvetően tulajdonképpen nekem sem tartoznak az első számú kedvenceim közé az utóbbiak – van velük sok rossz tapasztalatom. DE JÓ IS… Különben meg azt olvastam egy helyen (tudok linket adni…) hogy a cigányok Izrael elveszett törzseinek egyike lennének. Mindenesetre olyan nincs, hogy egy nép a maga teljességében kiirtandó… No és mint jóérzésű ember, ha nem is vagyok vallásos, de HISZEK abban, hogy a Jó az JÓT kell szüljön, legalábbis hosszú távon, a ROSSZ meg ROSSZAT. És jó az, ha ki merjük mondani a vélemnényünket, pláne ha erre fel is szólítanak minket egy jó ügy érdekében.

    Nem vagyok politikus. De „igaz” embernek szeretem tartani magamat. Eszemben sincs elemezgetni a sumák, aljas indokokat amik egy-egy politikai megmozdulás mögött állhatnak. Ha valamivel egyetértek, bevallom. Azt is ha valami nem tetszik. Én ilyen primitív és együgyű valaki vagyok.

    KORÁBBAN SEM voltam antiszemita, leszögezem, de amióta ofrafan lettem, elég valamiféle politikai vagy más (akár civil) csoport megítélésénél arra az egyetlenegyre gondolnom, hogy miként vélekednének virtuális szerelmemről, Ofráról. Ha bűzlik, hogy egyedül a zsidósága alapján ítélnék meg, máris tudom, hogy nekem nem köztük van a helyem.

    Bár nem vagyok vallásos (keresztény hitű sem) de minden vallástalanságom ellenére is hajlamos vagyok Őt valamilyen homályos értelemben szentnek tartani. Kifejezetten boldog lennék, ha életemet adhatnám érte, és fel se merül bennem a gondolat, hogy másképp is tehetnék adott esetben. Tudom, hogy elfogult vagyok, de nekem jólesik ilyennek lennem, mert amióta rátaláltam, a Szépség megannyi új forrásával találkoztam. Ha úgy tetszik, nekem ő a vallásom és istennőm. (A szó SZOROS értelmében persze nem tartom őt istennőnek, de úgy érzek iránta. Attól tartok ugyanis amit iránta érzek, veszélyesen megközelíti a vallási áhitat mértékét).

    Kissé rokonszenves nekem a buddhista vallás, bár tulajdonképpen buddhista sem vagyok, de ha rá gondolok, őszintén remélem hogy tévedek, és hamarosan újjászületik vagy már meg is tette, és folytatja munkáját, a Szépség és a BÉKE hirdetését!

    No most ha ő békét akart, akkor én sem akarhatok mást, mert amit Ő akart, azt jól akarta. Erősen hiszem, hogy ő is tiltakozna az efféle fasisztoid csoportosulások ellen.

    Esetleg az efféle tiltakozási hullám arra lehet jó politikailag, hogy megszigorítsák azon civil egyesületek ellenőrzését, amik fegyverekkel játszadoznak. Nem tudom. Mindegy is: tisztességes ember ki meri mondani a véleményét, mert hiszi, hogy a jószándék jót szül. Megette a fészkes fene a világot ha ebben sem hihetünk – ha ez nem igaz, akár öngyilkosak is lehetünk!

    Hogy szanszkritul is köszöntsem őt:

    NAMO ARYA OFRAYA!

    Dicsőség a nemes Ofrának!

  11. ofrafan

    Kedves Vladi, a Kaddish nekem nemcsak mp3-ban van meg, de videóban is. Fel lett rakva egy honlapra, ez a link rá:

    http://images.hazaofra.multiply.com/content/movie/ofrafans:video:119/hazaofra/119.avi/k,br1BcAZQKDBSXMIepm7Q/Ofra%20Haza%20-%20Kaddish%20-%20DivXstereo.avi

    Remélem sikerül letöltened. És remélem még sokan mások is letöltik, s ezzel is terjed a Drágaság művészete a világban, halála után is újabb dicsőséget szerezve Neki, a Hasonlíthatatlannak!

  12. sofar

    Kedves Vaddi,

    „Nagyon nem lenne jo ha elindulna a lavina, mert esetleg nem lehet majd megallitani…”

    Miért gondolod, hogy épp egy peticióval lehet megállitani? Egyébként a lavina már elindult, nem mellesleg éppen ennek a nagy médiafigyelemnek köszönhetően, lásd pl. a fideszközeli lapban már egy hete megjelent, csúsztatásoktól és tárgyi tévedésektől hemzsegő: „Egyenruhás zsidó önvédelmi csapat„. Akinek van szeme, ebből is láthatná, hogy egyáltalán nem a magyargárda a tét, hanem MÁR SOKKAL súlyosabb a helyzet annál, hogy ilyen jámboran sóhajtozó petició sikerében reménykedjen bárki is…

    További cinikus szemelvények OV kedvenc napilapjából a témában:
    http://mn.mno.hu/index.mno?cikk=424123
    http://mn.mno.hu/index.mno?cikk=424085
    http://www.mno.hu/index.mno?cikk=425800
    http://mn.mno.hu/index.mno?cikk=424293

  13. sofar

    Kiváncsi leszek, és a helyszinen fogom ellenőrizni, hogy a klaviatúraharcos aláirók közül hányan fognak eleget tenni ennek a Hívás-nak… 🙂
    http://www.sofar.hu/hu/node/89853

  14. Vaddi

    Kedves Sofar!
    Lentebb kifejtettem, h mit remelek a peticiotol, hozzatettem, h szkeptikus vagyok, mind ennek ellenere bizakodo. Jelenleg a peticio az a kezzelfoghato lehetoseg, mellyel tiltakozasunknak hangotadhatunk. No es az altalad nevesitett ‘Hivas’. Visszakerdezek. 🙂 Miert gondolod, h nem lehet megallitani a magyar garda nevu tarsulatot azzal, ha nyiltan fellepunk ellene, es ellenvetesunknek peticio alairasaval adunk hangot? Szerinted mi a leghatekonyabb megoldas? Mit kellene tennunk?

    A belinkelt cikkekhez nehany szo:
    A magyar nemzet h finoman fogalmazzak, nem igazan tartozik az altalam kedvelt sajtoorganumok es netes portalok koze, igy aztan csak az „Egyenruhas zsidok…” cimu cikket olvastam el. Egy hatalmas csusztatas az iromany, iskolapeldaja a mediatorzitasnak, melyhez no comment. Az igen tisztelt szerzo figyelmebe ajanlanam, h legyen olyan jo, es nezzen mar utana alaposan, h Vona Gabor elnok mikent definialta a csapatot, milyen celokat fogalmazott meg, kukkantsa mar meg az egyenruhat es a dologhoz tartozo egyeb koritest, vesse ossze a Maccabival, es ezt kovetoen irogasson lehetoleg.

    Masok is bemozdultak a magyar garda ellen, es alairasgyujtesbe kezdtek:
    http://www.navegre.hu/index.php?f=art&id=2093

    A ‘Hivas’-hoz 1 mondat:
    Nagyszeru a kezdemenyezes. Az alairo ‘klaviaturaharcosok’ kozul aki tud, velhetoen ott lesz. 🙂

  15. sofar

    Kedves Vaddi,

    1. Mint már az elején emlitettem, a petició nézetem szerint másra nem jó, mint hogy erősíti a médianyilvánosságát ennek a társulatnak. Tehát – legalábbis egyelőre – egyszerűen nem kellene/kellett volna foglalkozni vele, ahogy eddig se foglalkoztatok a wiwes bandákkal, a kurucinfoval, a magyarnemzeti arcvonallal, az antiszemita püspökről elnevezett egyházi gimivel stb. További tiltakoznivalókat bőséggel találtok itt:
    http://partizaninfo.blogspot.com/

    2. A magyar nemzet az újságolvasók tiz-százezereinek a tájékozódási pontja, ehhez képest kellene a súlyát mérlegelni. Kiszabadult a szelem a palackból…

    3. A navegre.hu nem egy újabb aláirásgyűjtés, ugyanerre a peticióra mozgósit.

    4. A március 15-i „aktivitás” után azért vannak kételyeim a tömeges megjelenéssel kapcsolatban a Híváson…

  16. Vaddi

    Kedves Sofar!
    1. A magyar garda szvsz minositett eset, ennek okan -mindent merlegelve es vegiggondolva- tovabbra is ugy velem, meg kellett szolalnunk. (Termeszetesen azoknak, akik ugy gondoltak.) Nem tudom, h van-e optimalis idopont arra vonatkozoan, h egy ilyen szituacioban mikor lepjunk, es mit? Amennyiben ‘helyzet’ van, az a gyanum, h az alairasgyujtogetes mint erdemi cselekves mar szoba sem jon. Attol tartok, h ez esetben mar valami egeszen mas taktikat kellene valasztanunk…

    2. Ugy velem, h a szellem sajnos barmikor barmilyen valos vagy velt ok kapcsan kiszabadulhat a palackbol -sot megkockaztatom, meg ok sem feltetlenul kell hozza- a ha van rajta sapka, ha nincs rajta sapka elv alapjan…

    3. Igen, igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Elnezest kerek. Helyesen igy szolt volna a mondat: Masok is bemozdultak a magyar garda ellen, es alairasgyujtes PROPAGALASABA kezdtek.

    4. Ami engem illet, en biza orok ketelkedo vagyok Kedves Sofar. Szoktam volt mondani: az a biztos, ami elmult. A ‘Hivas’-rol annyit tudok, amennyit belinkeltel rola. Aztan vegiggondoltam. Meglehetosen erdekes szituacio allna elo, ha tobb szazan odamennenk…Sajnos minden benne van a pakliban…

  17. sofar

    Kedves ofrafan,

    „Sofár úrnak meg hadd tegyem fel a kérdést, ha ennyire nem ért egyet az aláírásgyűjtéssel, minek tette fel ide a portáljára a hírt? Én egyértelműen úgy értelmeztem, hogy ezzel ő maga is az aláírásgyűjtésre buzdítja a sofar.hu olvasóit.”

    A Sófár Média nem egy személyes blog, ahol szubjektiven lehet mazsolázni a témák között, hanem független hirportál, és mint ilyen, nyilvánvalóan nem csak a szerkesztőségnek tetsző hireket adjuk le, hanem MINDEN, a magyar zsidóság számára releváns információt közzéteszünk.

    Aztán ha szükségesnek látom, hozzászólok a témákhoz, mint minden más olvasónk.

  18. sofar

    Ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót:
    http://www.sofar.hu/hu/node/90145

  19. ofrafan

    Köszi, megnéztem, le is töltöttem (ellentétben azzal amit sokan hisznek, igenis LE LEHET tölteni a vidót a „jotub”-ról, legalábbis Linux operációs rendszerrel…) és amit láttam a videón, az

    1. Megerősített a nézeteimben.
    2. Megnyugodva hallottam, hogy a többség szintén aggasztónak tartja ami itt megy, a „gárdáskodást”, hiszen ezt jól mutatják a végén az SMS-szavazatok.
    3. Nem, nem bízom abban a színészben. Hiába hogy mesefilmeket is készít. De még ha fel is tételezem hogy ő jóindulatú, milyen lesz az utóda? A legnagyobb, legvérengzőbb tigris is helyes kiscicaként kezdi.

    Figyelj, sofar. Kevesen tudják, de 1990-ben Ofra Haza visszautasított egy ajánlatot, hogy körúton támogassák Michael Jacksont. Gondolom, nem akart belekeveredni valami kínos, bizonytalan ügybe, hogy Jackson valóban pederaszta-e vagy sem. No most amikor ezt megtudtam Ofráról, nagyon ÖRVENDTEM, mert én magam mindigis utálkoztam Jacksontól. Akkor is, amikor még nem voltak kiderült botrányai. Amiatt utáltam, mert az egész STÍLUSA az erőszakot népszerűsíti. Én örvendtem hogy kiderült, ösztönösen is ugyanaz a véleményem volt Jacksonról, mint ami a Drágaság, Ofra véleménye. No most 1990-ben még Jackson ügye totál bizonytalan volt, Ofra simán támogathatta volna azt a nézetet, hogy hátha nem bűnös, meg nincs bizonyítva a bűnössége, az ártatlanság vélelme, stb… nem tette. Meggyőződésem szerint egyszerűen amiatt, mert még akkor sem akarta hogy Jacksonhoz köze legyen, ha a pasi ártatlan. OFRA NEM KEDVELTE AZ ERŐSZAKOS STÍLUST.

    ÉN SEM KEDVELEM.

    Ezt amiatt írtam le ide majdnem offtopicként, mert ugye nehezen lehet elképzelni valamit ami erőszakosabb, mint egy GÁRDA. A nevében cseng az erőszak. Jackson talán szeretne gárdista lenni, én nem. Minél kevesebb az országunkban az eröszakra alkalmas és azt szerető egyesület, annál kevesebb a mód az erőszakra, annál nagyobb biztonságban élhetünk.

    LEHET, hogy a médiahisztéria némi nyilvánosságot és reklámot ad ezeknek. Na és?! Tojok én rá mekkora a reklámjuk, ha ezzel elérhető hogy betiltsák ezeket a miniatűr ízlésviperákat!

    Ne feledd, én nem hiszem azt, hogy a holokauszt meg ne történt volna. Gondolom te sem… márpedig az SA és az SS is kicsiben kezdte. Bármi egyesületet eleinte csak egy maroknyi fickó talál ki, indít be, alapít. Hitler is jogosan mondta volna, hogy bízzunk benne, mert ő művész, ő senkinek sem akar rosszat, ő festő szeretne lenni…

    Akárhogyis, kedves sofar, de úgy van az, hogy minden hatalom korrumpál. A hatalmak legerősebbike pedig mindig a fegyveres hatalom. Őszinténszólva nekem az se tetszik, amit Izraelben művelnek némelykor a zsidók az arabokkal. Na de ott legalább LÁTOM, hogy a másik oldal is hibás. Nehéz lehet megtalálni a kellő mértéket akkor, amikor állandóan attól kell rettegni, hogy valamelyik őrült felrobbantja magát az étteremben ahol kajálok. Ellenben itt Magyarországot abszolúte senki nem fenyegeti pillanatnyilag. Hülye rémkép minden ellenkező híresztelés. Tehát NEKÜNK nincs szükségünk gárdákra. Ha több fegyveres erő kell mégis, oldják meg a hivatalos hadsereg fejlesztésével. Egyáltalán, akinek vonzó a katonaélet az ne gárdistáskodni akarjon, hanem menjen hivatásos katonának! Ezt kell tudatosítani a jónépben, s erre igenis jó lehet az aláírásgyűjtés.

  20. sofar

    Kedves ofrafan, azt hiszem, nem sikerült világosan kifejeznem az álláspontomat.

    A gárdák alakulása engem is aggodalommal tölt el. A petició célját nem értem, mit kivántok elérni azzal, hogy 3000 ember (jórészük nevének vállalása nélkül, mások álnéven, vagy többszörös aláirással) szintén kifejezi az aggodalmát? Az egyetlen, amit elérhettek, az a médianyilvánosság, és ez már meg is van.

    Betiltani???? Csak aggodalomra alapozva? Azt hiszem, nem látjátok világosan a mai politikai közállapotokat. Bármennyire is meglep, és felháborít, seccpecc ezrek fogják aggodalmukat kifejezni a Maccabi tevékenysége miatt, ez már most világosan látható:
    http://www.sofar.hu/hu/node/90109

    http://www.sofar.hu/hu/node/90129

    Ja, hogy ez csúsztatás és hazugság? Persze hogy az, de mikor érdekelt ez ebben az országban bárkit is? Aszongyák, lehet, de akkor meg a Magyar Gárda lenácizása is csúsztatás és hazugság, ugyhogy „kvittek vagyunk”. Ilyenek a mai közállapotok, ennek legkésőbb a nyilaszászló óta világosnak kéne lennie. És én emiatt aggódom, de NAGYON.

    Mindennek annyi eredménye lesz, hogy a fidesznyikek jusztis támogatják őket, lásd árpádsávos nyilaszászló, és tömegesen fognak belelépni a gárdájukba olyanok is, akik amugy nem is hallottak volna az egészről, csak hogy minket bosszantsanak.

    Talán csak annyi reményünk marad, hogy a Maccabi krav maga szakosztálya is profitálhat valamit a publicitásból… 🙂

  21. sofar

    …aggódó zsidó olvasóinknak pedig ajánlom nagy szeretettel a következő sziporkát:

    http://www.judapest.org/?p=1314#comment-16192

  22. sofar