Ma bukkantam ra a ZS radiora. Meg mukodik, vagy csak a regi musorokat sugarozzatok ? Mi is inditanank egy kozossegi radiot. Mi a teendo ? A Shalom Tv musort szerkesztem a Roman kozszolgalati Tv k-vari Studiojaban, roman nyelven. A musor egyedulallo az orszagban es 8 eve fut. Ha erdekel tobbet meselhetek rola. A kolozsvari Hitkozseg egy kozossegi webradiot inditana. Mit tanacsoltok ?
Udvozol
Julika

3 hozzászólás to “Kolozsvari hir”

  1. Mari

    Szervusz Julika!
    Én a rádióról nem tudok részleteket. Az általad szerkesztett tv műsorról viszont szívesen olvasnék rendszeresen. Az ott elhangzó témák szerintem a Sófár olvasóit is érdekelnék.

    Várom a további írásaid!

    Mari

  2. szekely julika

    Kedves Mari,

    A nyolc ev alatt nagyon sok musort szerkesztettem, tobb filmel nyertem nemzeti es nemzetkozi dijat. Kozottuk volt tobb magyarnyelvu is, mint peldaul a Szimblumok es vallomasok, Lovith Egon kolozsvari szobrasz/grafikusrol keszitet fim (ezt tavalj Debrecenben is bemutattak), Egy kirakatrendezo elettortenete, Klein Elurol szol, egy nagyon erdekes ember, akivel Hala Istennek meg sikerult interjut keszitenem 93 eve koraban,Szatmaron. Sajnos a tavalj elhunyt. Ide sorolhatnam a Kossuth Lajos es az Ujhelyi rabbi cimu 6 perces kisfilmem es az Izgadal esszefilmemet is. A mult honapi riportjaim a nagyszebeni EuroJudaica fesztivalrol szoltak, tobb anyag mutatja be az erdelyi kozossegeket,idonkent szemelyisegekkel beszelgetek a studioban, jovo heti musoromban, peldaul Roth Tibor, a Brassoi Zsido Hitkozseg elnoke es a Romaniai Cionista Szervezet elnoke lesz. De volt mar musorom a kulombozo zsido unnepekrol, meg szokasokrol, a gyermektaborokrol, tobb portrefilm,stb. Orvendek hogy erdekel a munkam. Te ki vagy ?
    Udvozlettel
    Julika

  3. Mari

    Julika,

    hú de nehezet kérdeztél! 🙂

    itt a naplóm, amit a Sófáron írok:
    Mari naplója

    Úgy is mondhatnám, szakmai érdeklődés volt, mert újságíró vagyok. Most egy kis megyei lapnál dolgozom. Egy egészen pici faluban lakom, és a környék életéről írok a lapnak. Most épp azon dolgozom, hogy itt a kistérségnek legyen saját lapja. Persze még jobb lenne egy saját rádió, vagy esetleg kábeltévé.

    Arra gondoltam, hogy esetleg az érdekesebb történeteket elmondhatnád, az érdekes személyiségeket bemutathatnád itt a Sófár olvasóinak is.
    Én biztosan nagy érdeklődéssel olvasnám.

    üdv. neked:

    Mari