Ofra Haza

regi.sofar.hu, 2007. június 28. 15:42  Kérések Add comments

Tisztelt fórumtagok, én nem vagyok zsidó, még csak vallásos sem (a keresztény vallásban sem hiszek). Hogy mégis írok nektek, annak az az oka, hogy nagy tisztelője és rajongója vagyok Ofra Hazának. Írtam róla egy szócikket is a magyar Wikipédiába, mert szégyen, hogy Róla, a Drágaságról, a Csodálatosról még nem volt ott szócikk! Ám sajnos az ottani „bennfentesek” szeretnének bizonytalanságot belevinni a megfogalmazásba, olybá tüntetve fel a helyzetet, mintha nem lenne teljességgel egyértelmű, hogy Ofra önhibáján kívül fertőződött meg! Mindez mélyen felháborít engem, mert úgy érzem, ezzel beszennyezik Ofra, a Hasonlíthatatlan emlékét!

A szócikk linkje:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ofra_Haza

A szócikk vitalapja:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Ofra_Haza

Kérlek benneteket, ha egyetértetek velem abban, amit a cikkbe írtam, s így hangzik:

„Aloni, Ofra menedzsere, aki pedig gyerekkora óta ismerte őt, határozottan úgy nyilatkozott, hogy Ashkenázi volt az első és egyetlen férfi Ofra életében. Mindebből kétséget kizáró bizonyossággal következik, hogy Ofra önhibáján kívül fertőződött meg, a bajt a férje hozta rá. Ofráról különben sem lehet feltételezni laza erkölcsű életvitelt, mert mélyen vallásos zsidó nő volt, aki úgy érezte küldetése van a világban. Az efféle gondolkodás tökéletesen kizárja a házasság előtti szexuális életet illetve a férje megcsalását, az ugyanis e kultúrában nagy vallási bűnnek számít.”

– akkor lépjetek fel a Wikipédiában annak érdekében, hogy tiltakozzatok az Ofrát sértő homályos fogalmazások ellen, s buzdítsátok erre minden jóérzésű ismerősötöket!

Sajnos abszolúte semmi ismeretem és kapcsolatom nincs (Ofra zenéin kívül) a zsidó kultúrával, emiatt nincsenek ismerőseim sem akik segíthetnének a Wikipédiában folyó vallási diszkrimináció ellen, emiatt így próbálom e kegyeletsértést nyilvánosságra hozni.

Köszönettel:

Ofra Haza egy őszinte tisztelője.

4 hozzászólás to “Ofra Haza”

  1. Csige János

    Ofra Haza:Sajnálattal olvastam,hogy ezt a tiszteletre méltó hölgyet egy férje által okozott fertőzés vitte el.Én sem hiszem el,róla a hireszteléseket.Az ő szeméjéből egy ,rendkivüli erkölcsi tisztaság áramlott ki és mivel ő vallásos is volt alátámasztja az igazamat.A tapasztalat az hogy mindig azok mocskolódnak leginkább, akiknek semmi köze sincs az erkölcshöz.Mindenkinek mondom aki olvassa a soraimat,ne legyetek gyávák az igaz emberek melett állni.Várom a bátrakat,sorban utánnam.

  2. ofrafan

    Kedves János, Ofra halála sajnos sokkal sötétebb, mint ahogy azt akár ide is leírtam korábban. Mindenki szemérmesen titkolódzik, de én azt hiszem sikeresen összeraktam a mozaikkockákat. Íme az, amit ezzel kapcsolatban én igaznak hiszek:

    Egyelőre Ofra Haza halálával kapcsolatban legvalószínűbbnek a következő eseménysorozatot tartom:

    Ofra egy hozományvadász áldozatául esett. NEM AKART férjhez menni, de a családja állandó pszichikai nyomás alatt tartotta, mert szerintük „illett” már hogy egy nő az ő korában férjhez menjen. Ashkenázi pedig vadászott rá, állandóan üldözte. Végül hozzáment. Ashkenázi EKKOR MÁR AIDS-ES VOLT, de ezt Ofra elől eltitkolta. Kellett neki a pénz, mert hiába volt gazdag, de kábítószerfüggő volt, kokainista, a kokain meg az egyik legdrágább kábítószer. Bizonyság erre, hogy később Ashkenázi kokaintúladagolásban halt meg. Ofra szegény úgy tudta meg a valót, hogy a férje nem sokkal házasságuk után abortuszra kényszerítette őt. No most egy férj nemigen szokta abortáltatni első gyermekét (igaz, más nőtől volt már két gyereke). De Ashkenázinak nem volt érdeke hogy kitudódjék az ő fertőzöttsége, márpedig ha Ofra szül, a gyereket megvizsgálják, s ez kiderül. Ofra nyilván nem akart abortálni – ismételten gondoljunk rá, hogy egy mélyen hívő zsidó nőről van szó, akinek vallásos küldetéstudata volt (ez utóbbi egy csodával határos módon túlélt repülőgépbalesetéhez kapcsolódik). Alig van száma ami nem Elohimről szól… szóval egy ilyen nő nem megy abortálni, akkor sem ha megverik. De úgy lehetett, hogy ekkor a férje közölte vele, hogy a gyereknek is jobb ha nem szüli meg, mert úgyis AIDS-es lesz… ez törhette meg Ofra akaratát. De az a nő egy hős, mert ekkor sem kezdte még el sajnáltatni magát a világ előtt… Ellenben nem sokkal a halála előtt beszélt Alonival a menedzserével, akivel Ashkenázi parancsára korábban megszakította a kapcsolatát. A beszélgetés alapján valószínű, hogy Ofra a válást fontolgatta. Erről nyilván a férje is tudott. Ekkor történhetett, hogy Ashkenázi – egy orvossal összeszövetkezve – beadatott Ofrának valamit amitől súlyos tüdőgyulladást kapott, ami AIDS esetén tuti halál. Mindenesetre a férj nem nagyon bánkódhatott a neje halála miatt, mert már Ofra halálának napján kiürítette a felesége teljes bankszámláját…

    Hányingert keltően undorító.

  3. Csige János

    Nagyon sajnálom hogy Ofra,környezetében nem voltak ojan emberek akik reménységgel töltötték volna el.Imádkozó Istenben Hivő komoj emberek,akik Istenhez járultak volna és imádkoztak volna az ő gyógyulásáért.Nem egy ember gyógyult meg az aids-ból,Jézus Krisztus nevét segitségül hívva.Istennél nincs semmi lehetetlen ,nagyon sokan gyógyulnak meg a hitnek ereje által.Azt is eltudom képzelni hogy a hitből való imádságok hatására a gyermek is és az édes anya is teljes egészségnek örvendhetett volna.Tudom hogy akik nem hisznek,ijen Isteni csodában azoknak magas amit mondok.De meg kell érteni hogy aki Isten nevét segitségül hivja az megtartatik.Hiszem azt is hogy Ofra ott van az égi hazában ahol Isten lakozik és sokkal boldogabb ott mint itt e földön.Én hiszem hogy ő ezzel tisztában volt,és felfogta hogy Istennek csodálatos tervei vannak vele nem csak itt a földön hanem az Égi hazában is.Én tudom hogy találkozni fogok vele,ott fent Istennél és azt is tudom hogy ő örök életet kapott.Nem e földi testben hanem az ő szellemi testében amej elhagyta az ő testét.Én hiszem hogy ő nagyon szeretné,hogy az ő szerettei is az égi hazába kerüljenek életük végén.És bárki aki találkozni akar vele,örömmel kössön szövetséget Istennel Elfogadva az ő fia Jézus Krisztus kereszt halálát.Most elmondom miért irom ezeket a sorokatojan meggyőzően,azért irom soraimat kedves olvasók mert én már voltam halott,nagyon szerettem volna az Égiekkel lenni de nem maradhattam ott azon a hejen ahol én rendkivül jól éreztem magam.Beszélgettem velük meggyógyitottak és vissza hoztak erre a földre mert még nem volt itt az időm.Ha valaki tudja hogy Ofrának Jó heje van az én vagyok egy azok közül,akiket viszza invitáltak mert még van mit tennünk ezen a földön.Hát akkor rajta gyertek,Istenhez És az ő fiához Jézushoz Josuahoz aki örök élettel ajándékoz meg mindenkit aki ő benne hisz és betölti az ő parancsolatait.

  4. Csige János

    Tényleg nagyon szomoru az amit ez az ember tett,ezzel a nagyszerü hölgyel.Sokszor érthetetlen az ,hogy ojan emberek kapnak meg ijen értékes hölgyeket mint amijen Ofra is, volt akik igazán nem voltak rá méltók.Nem mindig az a jó ha egy gazdag ember ,vagy hires ember a kiválasztott a szülők részéről.Mert mit ér a gazdagság,hogyha semmi öröm nincs benne.?Ha nincs áldás rajta,szóval nem minden arany ami fénylik.Én például mindig menekültem az ojan kapcsolattól,amit úgy akartak magyarul rám sózni.Az én meglátásom szerint,kölcsönös szimpátiának kell lenni a felek között.Kölcsönösen becsüljék meg egymást,és a nehéz időben is álljanak egymás melett.Mert a házasság nagyon jó és csodálatos dolog,akkor ha az nem tákolmány hanem Isten által létre hozott intézmény,vagy szövetség.Isten azt mondta hogy szerzek néki segitő társat hozzá illőt.Amikor Ádámot teremtette,szóval segitő társat, és nem ádáz ellenséget.Ofra inkább rabszolgája volt,és nem felesége ennek az embernek.Mert a rabszolgával azt tehetnek amit akarnak,de a feleséget szeretni megbecsülni és ha kell életünket is föl áldozni ha kell.Lehet hogy azt mondják majd rólam ez nem nórmális hogy ijeneket mond,de higyjétek el hogy a feleség segitő tárként van a férfi számára szóval komoj szövetséges minden bajban.Shalom.