Forrás: UNO

Az emberek ösztönösen elfordulnak a szörnyűségektől. Ezt szeretné megváltoztatni az RTL Klub március 4-étől induló dokumentumfilm sorozatával. A tábor felszabadulásának 60. évfordulójára készített műsor hiteles képet ad Auschwitzról.

A sorozat végigköveti, hogyan lett a lengyel politikai foglyok börtönéből a zsidó kérdés „megoldása”. A közel száz interjúban megszólalnak túlélők, volt SS tisztek és archív anyagok alapján computer technikával és filmrészletekkel rekonstruálják a történteket. A három éves kutatás után létrejött sorozat elsősorban nem a rettenetes eseményeket helyezi középpontba, hanem azt elemzi, hogyan juthattak el a nácik idáig. A hat részes műsor vasárnap esténként 23:05-től látható az RTL Klubon.

One Response to “Auschwitz dokumentum sorozat az RTL Klubon”

  1. savanyu joska

    Gyerekkorom óta foglalkozom történelemmel. Történésznek készültem, jogász lettem. Mindig felháborított az az igazságtalanság és kirekesztés, amit egyes emberek, csoportok mutattak más emberek iránt. Mindig végig néztem és a gyermekeimmel is megnézettem a II. világháborúról szóló dokumentumfilmeket azért, hogy megtanulják, az ember nem aljasodhat le odáig mint tette azt egy őrült senkiházi és az ő csőcselékei Németországban és nálunk is. De megtörtént. Sajnos. Olyankor szoktam mondani, hogy az öreg Hitler – Adolf apja – inkább kisszéket csinált volna, mint egy olyan idiótát. De sajnos nem kell messzire menni gyűlöletért. Jogászként naponta találkozom vele.Sajnos. A történelem ismétli magát. Remélem ebben nem fogja!

    A sorozattal csak az a bajom, hogy olyan időben adják, amikor csak kevesen nézik meg. Miért nem adják a „siker” sorozat a „Barátok közt” helyett? Igenis meg kell tudnia mindenkinek, hogy mi is történt valójában 1933-1945 között Európában. Igenis be kell mutatni Auswitz-Birkenau halálgyárának megszületését, működését. Látnia kell, hogy hová süllyedt a magát Európa első nemzetének tartó Németország egy őrült és még őrültebb bandája tevékenysége során. Ehhez pedig az ostobaság, a félrevezetettség, a műveletlenség volt a katalizátor.

    Ne ismétlődjön a történelem!! Ne következzék be mindaz, ami akkor volt! Ne engedjünk teret a szélsőséges, ostoba, fanatikus indulatoknak, mert az nem vezet sehová!