Forrás: Hírtv

Az SZDSZ Új Generációjának aktivistái zavarták meg Tarlós István kampánykörútját az újlipótvárosi zsinagóga előtt. A független főpolgámester-jelöltet azzal vádolták, hogy a szélsőjobb jelöltje, és a liberális fatalok ezért megtiltották volna Tarlós Istvánnak, hogy belépjen a Hegedűs Gyula utcai zsinagógába. A független jelölt visszautasította a provokációt és a kirekesztő vádaskodást.

Az SZDSZ ifjúsági szervezetének, az Új Generációnak az alelnöke, Merker Dávid próbálta provokálni a független főpolgármester- jelöltet az újlipótvárosi zsinagóga előtt.

„Ön a szélsőjobboldali Jobbik jelöltségét elfogadta, kezemben tartom a Jobbik hírlevelét amely arról szól, hogy a Jobbik Tarlós Istvánt támogatja. Tarlós István felfogása meghatározó várospolitikai kérdésekben összhangban van a Jobbik elképzeléseivel. A Jobbik Magyarországért Mozgalom az a párt, amelyik szellemi örököse azoknak akik például az én nagymamámat ebből az utcából a gettóba zárták. Nagyon szépen kérem, hogyha már ránk élőkre nincs tisztelettel, akkor legalább a holtakat tisztelje hogy nem látogat zsinagógákat egy szélsőjobboldali párt jelöltjeként.” – fogalmazott Merker Dávid.

Az SZDSZ fiataljainak Tarlós István többször is elmagyarázta, hogy ő nem a Jobbik jelöltje.

„Önök már ki akartak engem tiltani a Köztársaság térről is most ki akarnak tiltani a zsidók templomából is. Azt szeretném megkérdezni, hogy jönnek ehhez? Honnan veszik a bátorságot az arroganciát, hogy ilyen tolakodóak megbélyegzőek és kirekesztőek legyenek. Ez a válaszom, és most engedje meg, hogy a programomat folytassam.” – válaszolt főpolgármester-jelölt.

Tarlós elmondta, nem érti hogy ha Demszky Gábornak mondanivalója van, akkor miért nem ő áll ki elé, és miért inkább a szabaddemokraták ifjúcsapatát küldi ellene.

Ezután a főpolgármester-jelölt már nyugodtan folytatta útját Angyalföldön. Az Árpád hídnál az emberek elsősorban a közlekedési dugókra vártak megoldást. Tarlós István szerint dilettantizmus, hogy Demszky Gáborék a pánikkampány során egymással párhuzamos főutakat zárnak le.

„Nem baj hogy épül a metró, de ennek bűvöletében a főváros vezetése a felszíni tömegközlekedésről szinte teljesen megfeledkezett, és általában a felszíni közlekedésről. A parkolás teljesen megoldatlan, én azonnal megszüntetném ezeket az igazságtalan és aggresszív kerékbilincseléseket például” – nyilatkozta Tarlós Isván, aki csütörtökön az Erzsébetvárosban folytatja budapesti gyalogkampányát.



*/ ?>

További videók

Comments are closed.