Forrás: NAPI

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=300443

2006.7.19 – 19:45

Újabb rakétazápor Izraelre

Egy óra alatt több mint nyolcvan rakéta csapódott be Észak-Izrael területére szerdán délután, s megölt három embert, noha már szárazföldi bevetésekben is kutatnak a Hezbollah síita szervezet rakétái után Dél-Libanonban – adta hírül az MTI..

Ez már a második rakétacsapás volt Haifa, Karmiel, Tiberias, Názáret és más települések ellen. Názáretben Libanonból kilőtt katyusa rakéták egyike egy lakóházba csapódott be, és megölt ott két arab gyermeket és egy felnőttet. A délelőtti rakétatámadásnak csak sebesültjei voltak. A harcok egy héttel ezelőtti kitörése óta csaknem 840 rakéta csapódott be Izraelben.

Libanonban a délutáni órákig 57 civil halálos áldozata volt az izraeli légierő és haditengerészet támadásainak, amelyek az ország déli, keleti és északi részére is kiterjedtek. Ez volt a legsúlyosabb civil veszteségadat a hadjárat kezdete óta.

Bejrútban ismét bombázták a déli elővárosokat, valamint a nemzetközi repülőtér kifutópályáját, és a libanoni főváros egyik keresztény negyedében egy teherautót lőttek szét rakétával. A járművön egy kútfúráshoz használt berendezés volt, amelyet valószínűleg rakétának nézhettek az izraeli pilóták. A bejrúti városi hatóságok mindenesetre megtiltották a teherautók mozgását a városban, mert légitámadások célpontjává válhatnak.

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök közölte, hogy a hadjárat mindaddig folyik, amíg szükség lesz rá a két izraeli katona kiszabadításához. Erről döntött szerdai ülésén a kormány biztonsági kabinetje.

(NAPI Online)

NyomtatásVissza

(c) 2001 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.

Comments are closed.