A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza kísérleti adását az interneten. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Heti 168 órás műsorrendünk rugalmasan alkalmazkodó szerkezetben teszi lehetővé minden zsidó szervezet, intézmény, közösség, média számára, hogy autonóm módon megmutassa magát a többiek, és a nagynyilvánosság előtt.

A rádió technikai feltételeit a Sófár Egyesület biztosítja saját erőből, semmiféle külső támogatást nem veszünk igénybe. A rádió napi 24 órában, automatikus ütemezéssel szór műsort jelenleg az Interneten, és a jövőben remélhetőleg földi frekvencián is fogható lesz.

Technikai megvalósításunk lehetővé teszi, hogy a műsor a világ minden internetes kapcsolattal és hangkártyával rendelkező számítógépén, sőt korszerű PDA-kon, mobiltelefonokon is hallgatható legyen. A Föld bármely pontján földi vagy műholdas adó is bármikor rákapcsolható a rendszerre, így hagyományos és szatellit vevőkészülékekkel is foghatóvá válik a műsor.

A Rádió Zs a JDC Magyarország támogatásával működik.

4 hozzászólás to “Rádió Zs – a zsidó közösségi rádió”

  1. rosalie

    Én úgy veszem észre, hogy a Rádió Zs csak régi műsorokat ismétel. Fenti írás azért jelent meg most, mert feléled a rádió?

    rosalie

  2. Anonymous

    nem vesszuk a radio ZS adast . mi lessz? koszonom arpad

  3. HAJDU PÉTER

    Nagyon sajnálom, hogy én próbáltam hallgatni, de nem szólalt meg.

  4. Bracha

    Nálam rögtön szépen szól, nagyon élvezem a szép zsidó zenét! Köszönöm, gyakori hallgató leszek!