Forrás: Remény

[gview file=”https://regi.sofar.hu/files/2006/06/Seres-Attila-Zsabotinszkij-Zeev.doc”]

One Response to “Seres Attila: Zsabotinszkij – újra”

  1. tamaslax

    eloszor is nagyon jo hogy ez a cikk megjelenet. Zsabotinszkijrol altalaban sem lehet eleget beszelni, nekunk Magyarorszagon kulonosen fontos, hogy megismerjuk, hiszen a sok evtizedes, kizarolag baloldalra epitkezo magyarorszagi zsido politikaja alapvetoen a jabotinsky-i alapelvek elvetesere epul.
    kene arrol irni, hogy Izrael allam fuggetlensegenek es megalapitasanak egesz politikaj ket szemely es ket ideologia ellnettesre epul – neveztesen Ben Gurion es Jabotinsy ket alapvetoen eltero politikajara, es kuzdelmere is. Kulon-kulon az egyoik sem lehetett volna eredmenyes, es azt sem szabad elfelejeteni, hogy Ban Gurion szellemi orokseget HaAvoda, azaz a munkaprt(?)(ez a magyar neve?) es Jabotinsky orokseget a Likud, azaz az izraeli liberalis part koveti. Ma sincs Likud (vagy Likoudbol kivalt part, amely Jabotinsky fenykep nelkul tartana fent akar egy kis irodat is, vagy tartan meg akarmilyen rendezvenyt is.
    Ez igaz Ehud Olmert-re is Bibi Netanyahu – ra is.
    Erdekes megjegyezeni, hogy Jabotinsky utodai is jellemzobben Jabotinsky utodok (Menachem Begin, a teljes Netanyahu csalad…stb, valmint nem utlsosorban Arik Sharon), Ben Gurion „utodai” „partutodok” es nem annyira szellemi utodok, Shimon Peres volt az utolso
    Vajon ki vagy mi az a magyarorszagi zsido szervezet, amelyik a Jabotinsky oroksegt felvallalja?
    Igazabol nekunk kellene?
    Megjegyzes: a Likud magyarorszag egyesulet bedobta a torulkozot, ki veszi fel a kapcsolatot a World Likud-dal (gondolom a cionista szovetsegen belul?kivul?