Ha ezt a szöveget látod, a Blogod elkészült, és elkezdhetsz bloggolni.

2 hozzászólás to “Gratulálunk az új Blogod-hoz”

  1. tuzok

    Szoval elkeszult a forum amit mar beigertem !

    Mindenki akit erdekel a fennt leirt link-en megtekintheti. Aktualis problemak megoldasa es gyors segitsegnyujtas mindenkinek aki igenyli.

    Elsosorban az izrelben lako magyaroknak keszult de termeszetesen a leendo aliasoknak is jo es hasznos informacio forras lesz. Itt tobbet megtudhatnak a valos helyzetrol mint a szohnut irodaban. Barkinek akinek kell segitunk. Latogasd meg a forumot !!!

  2. Uzenem mindenkinek aki ugy dontott, hogy elszanta magat arra

    Uzenem mindenkinek aki ugy dontott, hogy elszanta magat arra ,hogy Izraelbe aliyazzon..megegyszer fontolja meg jol a donteset, ne csak egy hirtelen otlettol vezerelve probaljon uj eletet kezdeni!!!
    Hogy miert is irom ezeket : Hat lassuk : Mint ugye koztudott ( vagy nem ) van egy szervezetunk ami az uj olek beilleszkedeset hivatott segiteni. Lassan de biztosan kijelenthetem , hogy ez nem a Maltai szeretetszolgalat, tehat ne azt varja senki, hogy itt mi kocsit, munkat, lakast biztositunk es ha nincs penze valakinek, akkor mi teleltomjuk a zsebet !!! Ugyanis amikor kijonnek az emberek ezt varjak el tolunk…nem es nem !!! MI azt probaljuk elmagyarazni, hogy mielott kijonnenek, vegyek fel a kapcsolatot velunk, mert nagyon sok olyan kerdesre megtudjuk adni a valaszt amit nem ismernek. Mindenkinek tisztaban kell lenni azzal, hogy az aliya oriasi egszintencia vesztessel jar. Minden amit egy eleten keresztul epitett Magyarorszagon abban a pillanatban, hogy ide kijon ervenyet veszti. Csak a penz az, ami nem. A papirok, a szakmak, a nyelv, az infrastruktura amit megszokott, a szokasok, akultura…min mind egy idegen vilag lesz. Ebbe bele kell razodni ,ezt meg kell szokni. Sokan, ismetlem nagyon sokan keptelenek erre. Mondom ezt azert, mert nap mint nap szembesulok vele es latom mi tortenik azokkal akik csak pillanatnyi elhatarozasbol es nem alapos megfontolas utan dontottek ugy, hogy Izraelbe jonnek lakni. Az elso es legfontosabb dolog a nyelvtanulas !!! Emberek kepzeljetek el, hogy ti mit csinalnatok ha egy kulfoldi oda menne hozzatok es azt mondana kerem en egy nagyon okos ember vagyok es szinte mindenhez ertek. Csak eppen te nem erted mit mond mert nem Magyarul beszel. Hiaba motyog egy ket szot valaki heberul egy munkahelyen ( komoly munkahelyen ) nem eleg. Nem fogjak felvenni sehova, mert nem fogjak tudni neki elmagyarazni, hogy mit is kell csinalni es forditva is igaz, o sem fogja tudni elmondani mihez is ert. Aztan nagy problema meg a kultura valtas: teljesen mas felfogas szerint elnek itt az emberek. En most voltam Magyarorszagon 1 hetet…csak alltam es csodalkoztam, hogy a barataim miert nem jonnek velem sehova nyilvanos helyre. Mert mar nem vagyok Europai!! Tudjak mit jelent ez ? Felvettem az itteni szokasokat es ez Europaban nem kultivalt. A koponyegforgatas a legjobb szo, amit ilyenkor tenni kell…de ez nem mindenkinek olyan konnyu !!!
    Kerek mindenkit megegyszer aki tervbe vette az aliyat …uljon le …szamoljon…kerdezosjkodjon…szerezzen informaciokat es ha mar tenyleg ott tart, hogy minden vilagos, akkor induljon neki a nagy utnak es akkor nem fog csalodni. Nagyaon nehez latni eleteket ahogy tonkremennek itt a szemem elott. Azert irtam mindezt, mert szajnos megint egy hazaspar 2 gyerekkel fog a sullyesztoben lecsuszni…es a vege most is az lesz mint mindig..VISSZAMENNEK ures zsebbel es tele keseruseggel. Pont mint az Irsai csalad anno !!!