Forrás: JNA – Jewish News Agency

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:38 5769 Chesván 24, 2008. november 22.

regisztráció

ChabadBemutatkozásFilozófiaRebbeTevékenységHitközségBemutatkozásTevékenységAlapszabálySzabadegyetemBemutatkozásTanfolyamokTankönyvekHanna Női BlogSzervezetekHanna női klubÓvodaSegélyközpontZsinagógákPesti JesivaMohelKönyvtárAudióVideókTanulmányokMédiábanKépgalériaBlogHírekProgramokIdőszakos programokÁllandó előadásokHetiszakaszGyertyagyújtásÜnnepekA Rabbi tanácsaHírlevélWebshopEnglish

Hírek

Texasi reformrabbik védelmükbe veszik az evolúciót

ENSZ-határozatot sért a terrorszervezet

Németországban szankcionálták a Hezbollah tévéjét

Izrael bojkottálja Durban II-t

Szavazás

Kimégy-e az utcára Chánukát ünnepelni?

Persze, hiszen erről szól ez az ünnep.

Nem megyek ki, de örülök, hogy már ott is lehet ünnepelni.

Nem, én mindíg otthon gyújtok gyertyát.

Nem. Minek az antiszemitizmus ezzel is erősíteni?

zsido.com / Hírek

Izrael bojkottálja Durban II-t

2008-11-22

Cipi Livni külügyminiszter asszony bejelentette, hazája végleges döntést hozott, és semmilyen minőségben nem kíván jelen lenni az eredetileg „antirasszistának” beharangozott, a gyakorlatban a legocsmányabb antiszemitizmust és Amerika-ellenességet normává emelő „konferencián”.

A hivatalosan „Rasszizmus, Faji Megkülönböztetés, Idegengyűlölet és Intolerancia Elleni Világkonferencia” nevet viselő fórum 2001-ben, az első felvonás idején gyakorlatilag csak Izrael besározásával volt elfoglalva. A dél-afrikai Durbanbe érkezett küldöttek – akik egy részének hazája sötét diktatúra tombol, nem egyben a mai napig a nürnbergi törvényekhez hasonló jogszabályok vannak életben, a fajüldözés pedig úgyszólván intézményes – az ENSZ emberjogi főbiztosságának égisze alatt kifogásolták Izrael palesztinokkal szembeni politikáját. Izrael és az Egyesült Államok otthagyták a fórumot, ahol a résztvevők végül határozatot fogadtak el arról, hogy a cionizmus egyenlő a rasszizmussal.

Kanada már korábban bejelentette, hogy nem kíván részt venni az ezúttal Genfbe tervezett Izrael-gyalázáson, amely előtt már huszonegy afrikai ország eleve határozatot fogadott el „az idegen megszállás alatt lévő palesztin nép nyomorúságáról”. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Hollandia és Franciaország jelezte, ők sem mennek el Genfbe, ha ott kizárólag az izraeli-palesztin kapcsolatokat kívánnak foglalkozni. Ami az ENSZ emberjogi főbiztosát illeti: Navi Pillay két hónapja bojkottal fenyegette meg az antiszemita fesztivált, ha annak résztvevői nem hajlandóak korábbi határozatukat megváltoztatni.

Rákócza Richárd / www.miertcion.blogspot.com

Cimkék:

Hírlevél jelentkezés

Programok

Zsidó Tudományok Szabadegyeteme: Őszi szemeszter – A kóser étkezés

Vasárnapi program szülőknek és gyerekeknek

Chánukai gyertyagyújtás a Nyugati téren

Bródy Sándor író – A Nap lovagja

Naftali Kraus: A csodák 8 napja Mi a Chánuka? A Talmud erre így válaszol: „…Kiszlév 25-én …amikor a görögök bementek a (jeruzsálemi) Szentélybe, megszentségtelenítették az ott lévő égőolaj készletet. És amikor felülkerekedtek a Chásmóneusok és legyőzték őket (a görögöket), kerestek, de nem találtak csak egy kis korsó olajat, mely érintetlen volt és rajta a főpap pecsétje.…folytatás

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkents a megfelelő nyílra!

Polgári naptár

Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

Zsidó naptár

Niszán Ijár Sziván Támuz Áv Elul Tisri Chesván Kiszlév Tévét Svát Ádár Ádár II.

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja mega következő polgári dátumot!

Nyomtatható verzióKüldje el ismerősének!

Comments are closed.