Forrás: kultura.hu

A KIUTAK 2008 rendhagyó kiállítás, amely a társadalom legszélesebb rétegeihez szól világos üzenettel: a fogyasztás zsákutcájából nyitandó kiutakat fogalmazza meg. A tárlat következő állomása június 21-22: Szeged, REÖK-Palota, Múzeumok Éjszakája.

A Szobrászatért Alapítvány, a Hulladék Munkaszövetség és az Öko-Pack Kht. a Reneszánsz Év 2008 Programiroda megbízásából utazó kiállítást készített, összekapcsolván a művészetet és a környezeti szemléletformálást.

A kiállítás három önálló műfajú, de eszmeiségében egymáshoz szorosan kapcsolódó egységből áll: a Szobrászatért Alapítvány pályázatán győztes alkotások a felelőtlen fogyasztás rovására írható klímaváltozásra hívják föl a figyelmet, az Öko-Pack Kht. tárlata a szelektív hulladékgyűjtés, a HuMuSz kiállítása pedig a hulladékmegelőzés terén bontja ki az okokat és mutat alternatív utakat az egyéni cselekvés lehetőségeire.

A kiállított tárgyak azon túl, hogy szemléletváltásra, életmódváltásra sarkallnak, a művészeten belül is rendhagyót alkotnak, hiszen hulladékból, kidobott eszközökből hoznak létre komoly mondanivalóval, üzenettel bíró művészeti alkotásokat.

A KIUTAK 2008 vándorkiállítás a Zöld Reneszánsz program részeként 2008 áprilisa és októbere között Magyarország régióiban „turnézik”: Győrben, Székesfehérváron, Budapesten már látható volt. Következő állomás: Szeged – REÖK-Palota, (június 21-22), majd Eger – Kis Zsinagóga (július 17-20.), Debrecen – MODEM (augusztus 16.), Budapest – Vidámpark (augusztus 27.-szeptember 4., csak a pályaművek), Jövő Világ kiállítás (szeptember 10-28.).

Comments are closed.