Forrás: Népszava

A Magyar Gárda 15 tagja is megjelent csütörtök este az esztergomi képviselők ülésén, mivel a testület napirendre vette az MDF-es Jónás László helyi képviselő indítványát, hogy határolódjanak el a szélsőséges szervezetektől; elhatárolódás helyett nyilatkozatot fogadtak el.Névtelenséget kérő képviselők az ülésteremből az MTI tudósítójának elmondták, hogy a teremben 15 gárdista tartózkodott, amikor a témát tárgyalták.

Meggyes Tamás polgármester javaslatára a képviselők az elhatárolódásról szóló indítvány tárgyalásával kezdték az ülést. Az MDF-es indítványt leszavazták, majd 21 igen és 1 tartózkodás mellett a polgármester indítványát fogadták el, melyben a képviselő-testület „elítél minden, a rend óhajával, erővel és fenyegetéssel fellépő csoportot” és „kifejezésre juttatja azt a meggyőződését, hogy minden honfitársunknak, zsidó, ci­gány embertársainknak joga van a békés, nyugalmas életre”.

Az indítvány rámutat, hogy „társadalmunk problémái, vitáink, nézetkülönbségeink nem oldhatóak meg erővel, fenyegetéssel. Csak keresztényi szeretettel, elfogadással rendezhetőek”.

MTI

Comments are closed.