Forrás: Demokrata

Duray Miklós egymillió koronás kártérítést köteles fizetni a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS), így döntött szerdán a pozsonyi harmadik kerületi járásbíróság. Mindezt azért, mert a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke fasiszta pártnak nevezte az SNS-t. Az ítélet szerint Duraynak bocsánatot is kell kérnie kijelentéséért, az ítélet nem jogerős.

Duray szinte napra pontosan 25 évvel azután állt bíróság elé, hogy a kommunista rezsim a Csehszlovák Szocialista Köztársaság felforgatásának vádjával állította bíróság elé, majd börtönözte be. Ezúttal a Ján Slota vezette kormányerő, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) feljelentése miatt folytatnak ellene eljárást.

Duray a magyarországi Info Rádióban úgy fogalmazott, hogy „a szlovák kormány egyharmad részben Ján Slota pártjából áll, és ez egy fasiszta párt.” A riporter visszakérdezett: „Ezt Ön így mondja?” Válaszában Duray így fogalmazott: „Nem én mondom így. Ezt a pártot így lehet minősíteni elnökének minden megnyilvánulása szerint. Hogyan lehet minősíteni azt az embert, aki idegengyűlöletet hirdet, aki nemzetiségi gyűlöletet hirdet, aki becsmérli a másik nemzetet, aki fegyveres akcióra buzdít a másik nemzet ellen?”

(bumm.sk)

(Cs.Zs.) 2008-01-30 16:46:34

Comments are closed.