Forrás: Index

Izrael 84 éves elnökének sajátos ötlete támadta, külföldi diákoknak azt javasolta, hogy a Facebookon küzdjenek az antiszemitizmus ellen, írja a Haarec. Kedden fiataloknak szóló nemzetközi holokauszt konferenciát tartottak a jeruzsálemi Jad Vasem múzeumban, ahol Simon Peresz arról beszélt, hogy a népszerű közösségi oldalon hatékonyan lehet fellépni a gyűlölet ellen.

„Az antiszemitizmus mindenki betegsége, a kisebbségek üldözése, a diszkrimináció, az idegengyűlölet és az erőszak a világ számos országában létezik” – mondta a fiataloknak. „Fel lehet hívni a barátok figyelmét a holokauszt emlékére, hogy senki ne felejtse el ezt a szörnyűséget, és hogy ne ismétlődhessen meg újra. Az antiszemitizmus ellen közösségi oldalakon, így a Facebookon is lehet küzdeni.”

Peresz szóvivője, Ajelet Frisch elmondta, hogy az izraeli elnök a múlt héten, a Davosban tartott világgazdasági fórumon találkozott Mark Zuckerberggel, a Facebook 24 éves alapítójával. A szóvivő kitért arra is, hogy Peresz mindig is érdeklődött a számítástechnika és az új technológiák iránt.

Az elnök egyelőre nem regisztrálta magát a Facebookon, de már foglalkozik a gondolattal, közölte Frisch.

Comments are closed.