Forrás: Híradó

Belpolitikai Napló

A képviselő-testület döntése ellen a szocialisták tiltakoznak

Tiltakoznak a mezőberényi szocialista képviselők, mert a helyi képviselő-testület többségi szavazattal úgy döntött, hogy átveszik és a helyi helytörténeti múzeumba teszik a Jobbik által felajánlott árpádsávos zászlót. Erről szóló közleményüket Nagy László országgyűlési képviselő juttatta el az MTI-hez kedden.

A közlemény szerint a mezőberényi önkormányzat hétfői ülésén olyan határozatot fogadott el, amely alapján a „város nevében a polgármester átveszi a szélsőjobboldali nézeteket valló Jobbik Magyarország Mozgalomtól az árpádsávos zászlót”.

„Ez alatt a jelkép alatt 1944. június 26-án 135 mezőberényi zsidót deportáltak Auschwitzba” – közölték a szocialista képviselők.

Cservenák Pál Miklós, a város független polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: nem örül annak, hogy az országos politika a helyi testület munkáját is befolyásolja. Mint fogalmazott, immár az ötödik polgármesteri ciklusát tölti, s ez időszak alatt igyekezett minden politikai erő képviselőjével megtalálni a hangot.

A polgármester a Jobbik szándékával kapcsolatban hozzátette: nem kíván részt venni a párt által február 15-re tervezett zászlóátadáson. A felajánlott zászlót azonban, a testületet döntése alapján, átveszi, de nem a rendezvény helyszínén, hanem a helytörténeti múzeumban.

One Response to “Múzeumba teszik Mezőberényben a Jobbik árpádsávos zászlaját”

  1. nasa

    Szégyelje magát Cservenák Úr, hogy egy történelmi zászlót nem hajlandó átvenni.

    „Ez alatt a jelkép alatt 1944. június 26-án 135 mezőberényi zsidót deportáltak Auschwitzba” – közölték a szocialista képviselők.

    Ahhoz képest hogy Debreczeni Úr történelmet végzett tanár képes ilyen baromságokat mondani!